TransferGo ve Mastercard, uluslararası para transferleri için yeni iş birliğini duyurdu

TransferGo ve Mastercard bugün 20 Avrupa ülkesindeki müşterilerin herhangi bir ödeme kartı ya da banka hesabından ödeme yaparak, yurt dışındaki alıcılarının Mastercard logolu banka ya da kredi kartına doğrudan uluslararası para transferi gerçekleştirebilecekleri hizmetini duyurdu.

TransferGo müşterileri artık Mastercard Send™ kullanarak yirmi ülkedeki Mastercard sahiplerine gerçek zamanlı olarak para gönderebilecek. Türkiye’nin de aralarında olduğu ülkeler şu şekilde: Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya Federasyonu, Slovakya, İspanya, İsveç, Ukrayna ve Birleşik Krallık. Her türlü kart ya da banka hesabından bu ülkelerdeki bir Mastercard kartına doğrudan transferi gerçekleştirilebilecek ve böylece kolay, hızlı ve rahat bir para transferi deneyimi yaşanabilecek.

Mastercard Send™, dünyanın her yerinden milyarlarca kart, banka ve dijital hesap arasında güvenli ve gerçek zamanlıya yakın ödeme gerçekleştirilmesini sağlıyor. Mastercard Send™, kişi ve kuruluşların istedikleri şekilde, istedikleri yerden ve istedikleri zaman para gönderip almalarına olanak tanıyor.

Mastercard ile gerçekleştirilen iş birliği hakkında yorumda bulunan TransferGo CEO’su ve kurucu ortağı Daumantas Dvilinskas şunları söyledi: “Mastercard’la iş birliğimiz, Covid-19 salgını sırasında daha da artan, güçlü uluslararası dijital ödeme yapılarına yönelik ihtiyacın büyüdüğü bir anda kuruldu. Yeni teknolojiler geliştirip uygulamak, hızlı tepkiler verebilmemizi ve oluşan yeni zorlukları ve ihtiyaçları doğrudan karşılayabilmemizi sağlıyor. Hem yeni hem de var olan müşterilerimizin değişen ve dönüşen ihtiyaçlarını durmaksızın karşılamaya devam edeceğiz.”

Mastercard Europe Ürünler ve İnovasyon Başkan Yardımcısı Milan Gauder ise şu yorumlarda bulundu: “Mastercard’da tam olarak yapmaya çalıştığımız şey, insanlara seçenekler sunmak. İster yurt içi, ister yurt dışında olsun, insanların belli bir andaki ihtiyaçlarına en uygun ödeme yöntemini seçmesine olanak tanımak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda dünya üzerindeki milyonlarca insana ulaşarak hızlı, güvenli ve güvenilir bir uluslararası ödeme çözümünden yararlanmalarını sağlamak için TransferGo gibi yenilikçi bir şirketle iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Uluslararası para transferi gerçekleştirmek isteyen müşteriler bu yeni olanak sayesinde Mastercard ve TransferGo’nun sağladığı, sınıfının en iyisi güvenlik standartlarından da yararlanabilecekler. Birleşik Krallık’ta lisanslı, yetkili bir para transferi kuruluşu olan TransferGo, sunucuları ve bireylerin tarayıcıları arasında SSL şifrelemeyi de içeren modern güvenlik teknolojisi sayesinde kişisel ve finansal bilgilerin güvenliğinin sağlanması da dahil olmak üzere çok sıkı güvenlik standartları uyguluyor. Ayrıca, Mastercard’ın yine sınıfının en iyisi güvenlik araçları ve yetenekleri de yasal, finansal ve dolandırıcılıkla ilgili risklerin yönetilmesi açısından ek bir güvenlik katmanı sağlıyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo’nun Mastercard’la iş birliği ‘sürekli inovasyon’ döngüsünün son parçası olacak. Bu, müşterileri dinlemeyi, göçmenlere ve işletmelere hızlı, düşük maliyetli para transferi çözümleri sağlama yolları aramayı içeriyor. Karmaşık çevrimiçi bankacılık hizmetlerini atlayarak ya da bir kişinin Uluslararası Banka Hesap Numarası (IBAN) gibi her zaman kolay bulunmayan ayrıntıları arama ihtiyacını ortadan kaldırarak kişilerin ödeme deneyimlerini basitleştiriyor. TransferGo Ukrayna ve Rusya’da sadece iki ay (Eylül ve Ekim) içinde doğrudan alıcının kartına gönderilen para işlemlerinin hacmini iki katına çıkardı.

Güncel İçerikler