Müşteri kimlik koruma hizmeti sunan New York merkezli girişim Deduce, 7.3 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerin kimlik güvenliğini sağlayan New York merkezli Deduce, liderliğini True Ventures‘ın yatpığı turda ISS‘in kurucusu Tom Noonan, eski Neustar CEO‘su Lisa Hook gibi melek yatırımcılardan 7.3 milyon dolar yatırım aldı.

COVID-19 sağlık krizinin dijitale ortama geçişi arttırmasıyla beraber, 2020 yılında internet üzerinden eşya ve hizmet satın alma oranında talep artışı gözlemlendi. Bu talep artışı ise hesap çalma, dolandırma gibi çeşitli siber suçların sayısının katlanmasına neden oldu. Bu suçların ortaya çıkmasının en temel sebebinde, pandeminin tüketici davranışlarını büyük bir ölçüde değiştirmesi olduğunu dile getiren girişimn kurucu ortağı ve CEO’su Ari Jacoby, siber suçlardan biri olan hesap dolandırıcılığında yaklaşık yüzde 250 bir artış gözlemlendiğini vurguluyor.

Davranış değişiklikliklerinin yaratmış olduğu bu sorunlar ve kaygılar karşısında ise güvenli bir satın alma işlemi veya hizmet talep eden müşterilerinin isteklerinin de karşılanmasının gerektiğini dile getirdi. Bu durumda da Deduce’un devreye girerek buradaki sorunlara çözüm oluyor.

Çalışma prensibi dolandırıcıkla ilgili davranışlara dayalı bir risk puanı geliştirmeye dayanan Deduce, bu algoritmayı sağlayabilmek adına 150.000’den fazla ortak web sitesinden veri sağlıyor. Olası bir hileli davranış tespitinde, sistem bunu fark ederek hesap sahibini bilgilendirebiliyor.

Google, Facebook, Amazon gibi büyük teknoloji  şirketleri veya finans kurumları müşterilerinin bilgilerinin çalınma durumunu gidermek adına veri takibi yaptıklarını ve müşterilerini uyardıklarını belirten True Ventures ortaklarında Adam D’Augelli, diğer markalar adına da bu sistemin önem göreceğini düşündüklerini aktardı.Ayrıca, fon arttırımı sayesinde Deduce’un diğer pazarda yer alan başka markalara da müşterilerin kimliğinin korunmasının nedenli önemli  olduğunu gösterebilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Şu anda 12’den fazla müşteriye sahip olan girişim, dördüncü çeyrekte yüzde 70’e yakın bir artış görmeyi beklediklerini de ekledi.Şirketin gelecek seneki planları arasında ise Seri A turuna yükselmek yer alıyor.

Güncel İçerikler