Türkiye Startup Ücret ve Yan Haklar Araştırma Raporu 2020 yayımlandı

Endeavor Türkiye ve Talentmelon, Türkiye’nin yetenekli girişim kurucularıyla sürekli bir araya geliyor ve çalışıyor.

İki kurum, Türkiye’deki girişimcilik gündemini yakından takip ediyor ve yeni organizasyonların başarıya giderken üstesinden gelmeleri gereken büyük ve küçük yaşanabilecek zorlukları biliyor. Girişim ekosistemini doğru bilgi ile desteklemek misyonlarının bir parçası olduğundan, girişimcilere ve yatırımcılara bir rehber olması amacıyla bu araştırmayı sunmaktan mutluluk duyuyor.

  • Endeavor Türkiye, girişimcilik hareketine dünya çapında yüksek etkide liderlik etmektedir. Endeavor’un girişimcileri, topluluklarını geliştirmeye, kaliteli işler yaratmaya ve gelecek nesil girişimcilerine ilham vermeye devam etmektedir.
  • Talentmelon, özellikle ölçeklenme aşamasında olan (Scaleups) girişimci şirketlerin, büyüme aşamasında güçlü yetenek stratejisi oluşturması için destek sağlayan İnsan ve Kültür Danışmanlık şirketidir.

Türkiye Startup Ücret ve Yan Haklar Araştırma Raporu

Rapora ulaşmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Neden Türkiye Startup Ücret Araştırması?

Şirketinizi başarılı bir şekilde büyütmek için doğru takımı oluşturmak ve bu takımı en iyi performansı sergilemesi için motive etmek, her girişimci şirket için en önemli konuların başında gelmektedir. En iyi yeteneği çekmek ve ekibi motive tutabilmek için, her role yönelik en doğru ücret ve yan hakları sunmak bu denklemin önemli bir parçasıdır. Ancak girişimci şirketler, kendilerini bu anlamda karşılaştırabilecekleri, en uygun pazar verisini bulmakta zorlanmaktadır.

Bunun temelde 2 nedeni vardır

  1. Girişimci şirketlerin (startup’ların) , yetenek çekme ve tutma konusundaki dinamikleri, kurumsallaşmış şirketlere göre farklıdır. Pazardaki mevcut ücret araştırmalarına katılan şirketlerin büyük kısmı, farklı dinamikleri olan kurumsal şirketlerden oluşmaktadır.
  2. Yalnızca girişimci şirketlere özel bir ücret ve yan hak araştırması yapılmamaktadır. Bu araştırma, bu alandaki önemli ihtiyacı giderebilmek amacıyla başlatıldı.

Bu çalışma; farklı ölçeklerdeki 19 girişimci şirketin, farklı pozisyonlarda, çeşitli deneyimlerde 1000’den fazla çalışan için sağladığı verilerle yapılmıştır. Çalışmanın ana odağı, şirketlerin piyasa maaş verilerini görmelerini sağlamak, kendi pozisyonları ile karşılaştırma yapabilme imkanı sunmak ve ilgi çekici araştırma bulgularını paylaşarak, şirketlerin ücret ve yan haklar konularında farkındalıklarını arttırmaktır. Araştırma iki bölümden oluşmaktadır.

Güncel İçerikler