Yaşam kalitenizi artırmak için nefes egzersizleri sunan yerli mobil uygulama girişimi: Huma Breath

Workup’ın yedinci dönemine seçilen girişimlerden Huma Breath, insanların kaygı, uykusuzluk, düşük enerji gibi problemlerine nefes egzersizleriyle yardımcı olup daha iyi yaşamalarını sağlamak amacıyla kurulan bir girişimdir.

Atakan Yılmaz, Gülenay Atmaca ve Kerem Solmaz tarafından Aralık 2019’da İstanbul’da kurulan Huma Breath, B2C olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteriyor.

Huma Breath, insanların günlerine düşük enerji ve uykulu bir şekilde başlaması, gün içerisinde sık sık kaygı hissetmeleri, enerji ihtiyaçlarını ise bolca kahve tüketerek karşılamaya çalışmalarını fakat bu durumun da insanların gece uykuya dalmalarını zorlaştırmaları gibi sorunlara çözüm olarak hızlı bir şekilde işe yarayan nefes egzersizleri sunuyor.

Nefes egzersizleri meditasyonla bazı yerlerde kesişir fakat önemli derecede farklı yanları vardır. Nefes egzersizleri ilk olarak 30 saniye içerisinde etkilerini gösterirler, her defasında çalışırlar ve alışkanlık haline getirmeye gerek yoktur. Bu özellikleri ile meditasyondan ayrılır ve pratiklik, kolay yapılabilirlik ve her yerde uygulanabilirlik gibi özellikler sunar. Girişimin kurucuları bu değer önerileriyle yola çıkmış ve kullanıcılarının problemini iyi anlayıp, onlar için en uygun, en faydalı olacak egzersizleri sunma odağında kişiselleştirme temelli çalışmaktadırlar.

Huma Breath mobil uygulamasını App Store veya Google Play‘den indirerek istediğiniz faydaya yönelik egzersiz seçerek bu egzersizleri yapmaya başlayabilirsiniz. Uygulamadaki ‘nefes balonu’ egzersizi basit bir şekilde yapmanızı ve kısa sürede istediğiniz sonuçları almanıza yardımcı oluyor. Canlı nefes egzersizleri derslerine katılarak gelişiminizi takip edebilir ve temel seviyeden itibaren nefes öğreten kurslardan faydalanabilirsiniz.

Güncel İçerikler