Ak Portföy, Bulutistan’ın yüzde 25’ine yatırım yaptı

Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci ve İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Türkiye’nin ilk yerli bulut sistem entegratörü olarak veri depolama ve bulut yönetimi gibi hibrit bulut çözümlerini müşterilere sunan Bulutistan markasıyla hizmet veren ICT Bulut Bilişim A.Ş.‘ye yüzde 25 oranında yatırım yaptı.

2015 yılında İstanbul’da Begim Başlıgil ve Orçun Murat Özalp tarafından kurulan ve ilk Türk bulut bilişim entegratörü ünvanına sahip olan Bulutistan, beş yıla çok prestijli ödülleri sığdırarak 2019 yılında Deloitte tarafından “En Hızlı Büyüyen 50 Teknoloji Şirket’i” listesinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi seçildi.

Şirket, daha önce 2 kez Best Practice Award ödülü aldığı IBM Beacon Awards yarışmasında bu yıl Outstanding Solution Winner ödülünü de kazandı. Şirket, IBM’in SAP/HANA için çıkardığı donanım ürünlerini tüm dünyada en etkin şekilde kullanan ve diğer donanımlarla entegre eden şirket olmasından dolayı IBM tarafından bu ödüle layık görüldü.

2019 yılında dolar bazında yüzde 29 büyüyen genel bulut pazarının bu yüksek büyüme ivmesini devam ettirmesiyle beraber, Bulutistan’ın bu büyüyen pazarda en önemli oyunculardan biri olarak varlığını sürdürmesi hedefimizdir.

Güncel İçerikler