KWORKS’ün 2020 yılı Hızlandırma, Ön Hızlandırma ve Derin Teknoloji programlarından mezun olacak 18 girişim

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS‘ün 2020 yılı programlarına seçilen girişimler 26 Kasım günü online gerçekleştirilecek demo day ile mezun oluyor.

Bu süreç içerisinde KWORKS; Hızlandırma, Ön Hızlandırma ve Derin Teknoloji olmak üzere üç aşamada toplamda 30 girişimi bünyesine kabul etti ve 18 tanesi mezun oluyor. Program sürecinde mentorluk ve eğitim alan girişimler, çeşitli kurumlarla da iş birliği yapma fırsatı yakaladı.

KWORKS-20 Hızlandırma Programı Girişimleri:

  1. ADSBOT: Makine Öğrenmesi ile Google reklam optimizasyonu ve otomasyonu çözümüdür.
  2. emoty.AI: Görüntü işleme tabanlı duygu durum analizi, göz takibi ve nabız tespitine yönelik çıktılar sunan, donanım gerektirmeyen yapay zeka destekli nöro teknoloji girişimidir.
  3. Macerita: Türkiye’nin interaktif macera haritası ve doğa sporları platformudur.
  4. Rentrovi: Konut sahipleri ve kiracılar için uçtan uca; doğrudan, masrafsız ve güvenilir bir deneyim sunan orta ve uzun dönem, konut kiralama uygulamasıdır.
  5. Sentinel: Endüstriyel alanlarda iş güvenliği amacıyla insan tespiti gerçekleştiren yapay zekâ tabanlı bir video analiz platformudur.
  6. SmartOpt: İstatistiksel analiz, makine öğrenimi, modelleme, yapay zekâ ve optimizasyon teknolojileriyle uçtan uca tedarik zinciri yönetimi için özelleștirilebilen çözümler sağlar.
  7. ZGN Otonom & Robotik: zgnart.com: Endüstriyel elektrikli araçlara otonom çalışma yeteneği kazandırmaya yönelik giydirilebilir teknolojili ve modüler yapıda otonom kontrol üniteleri geliştiren bir girişimdir.

KWORKS’20 Derin Teknoloji Programı Girişimleri:

  1. Actinfly: Endüstriyel tesislerde ve tesislerin özellikle kapalı, karanlık ve dar alanlarında drone kullanarak daha güvenli, ekonomik ve verimli muayene çözümleri sunmaktadır.
  2. Alloy Additive: Robotik kol ve kaynak teknolojilerinin entegrasyonu ile 3 boyutlu metal yazıcı geliştiren ve oluşturulacak cihaz ile büyük boyutlu havacılık metallerinin katmanlı imal edilmesini amaçlamaktadır.
  3. FetalIst: Gebelik esnasında fetüsün cerrahi gereksinimi olan hastalıklarının teşhisini ve bu teşhisin ailelere aktarımını kolaylaştıran, kişiselleşirilmiş tanı koyarak tedavi öneren bir yapay zeka çözümüdür.
  4. iongenics: Laboratuvarlarda kullanılan hidrojen sağlayan patlayıcı tüplere alternatif olarak sudan elektrokimyasal yöntemle tehlikesiz bir şekilde hidrojen üreten bir cihaz geliştirir.

KWORKS’20 Ön Hızlandırma Programı Girişimleri:

  1. Jetlexa: Sözleşmelere ihtiyaç duyan firmalar ve hukuk büroları için geliştirilmiş yenilikçi bir sözleşme otomasyon yazılımıdır.
  2. Manjo: Restorana gel-al sipariş ve önceden rezervasyon sistemi ile yeni bir müşteri kanalı açan, müşterilerine sıra beklemeden, hızlı ve temassız sipariş verme imkanı sunan platformdur.
  3. Parkpilot: Kameralardan aldığı görüntüyü işleyerek, derin öğrenme algoritmalarıyla birleştiren ve bu sayede en uygun park noktasını uygulama kullanıcılarına ileten bir uygulamadır.
  4. RTEX: Kumaş artıklarının tekrar kullanımı için tekstil sektöründe yer alan işletmelere, sürdürülebilir ve kazançlı bir sistem sunan dijital tekstil atık yönetim platformudur.
  5. Simpicy: Otomat teknolojilerine uzaktan erişim ve yönetim kolaylığı sağlayan IoT tabanlı teknoloji girişimidir.
  6. Türkçeyaz: Geliştirdiği modeller ve algoritmalar ve doğal dil işleme teknikleri kullanarak, metinlerdeki yazım ve dil bilgisi hatalarının bularak, Türkçenin doğru, etkin ve anlaşılabilir kullanımını sağlar.
  7. VulnHero: IT altyapısını kendi yöneten kurumlar için güvenlik açıklarını ve yamalarını daha kolay takip edebilmelerine ve daha verimli yönetebilmelerine yardımcı olan SaaS ürünüdür.

Güncel İçerikler