Paratica: Yazılım bilgisi gerektirmeden kripto para piyasalarında otomatik işlem yaptırmanızı sağlayan platform

Paratica, finansal piyasalarda ticaret yapan kullanıcıların, yazılım bilgisi gerekmeden otomatik “trade” algoritmalarını oluşturmalarını sağlayan, esnek ve kolay erişilebilir bir platformdur.

Kullanıcılar kod yazmadan teknik tanımlamalar yaparak veya paylaşılan başarılı algoritmaları kullanarak kendi trade algoritmalarını kolayca oluşturabilmekte, 7/24 borsa hesaplarını otomatik yönetebilmektedir.

Altuğ Öztürk ve Ali İlhan Hacıfazlıoğlu tarafından Haziran 2018’de merkez ofisi İstanbul’da kurulan girişim, Estonya’da da faaliyet gösteriyor. Paratica, kullanıcıların tek çatı altında, farklı sektörlerdeki çok sayıda borsa hesabını algoritmalar ile yönetebileceği, kullanıcıların başarılı algoritmalarını diğer insanların kullanımına sunabildiği, borsalardan bağımsız lider bir üst katman platform olmayı hedeflemektedir. Algoritma kullanımını, kurumsal kullanıcıdan finansal bilgisi zayıf en küçük yatırımcıya kadar erişilebilir kılmak için gelişmeye devam etmektedir.

Girişim, teknik analiz bilgisi çok yeterli olmayan ve kod bilgisi olmayan borsa kullanıcılarının, otomatik işlem yapan algoritmalara kolay erişimini sağlıyor. Ayrıca finansal yatırımcıların, normal mesleki hayatlarına devam ederken finansal piyasalarda da kurguladıkları algoritmalar ile var olmalarını olanak sunuyor.

Girişimin kurucu ortağı AltuğAlgoritma oluşturma esnekliği, kurumsal kullanıcılar dışında tüm kullanıcıların başarılı algoritmalarını diğer kullanıcıların kullanımına sunabilmesi gibi özellikler rakip sayılabilecek diğer platformlardan Paratica’yı ayırmaktadır.” dedi.

  • Paratica bulut tabanlı OKEx otomatik alım-satımını desteklemektedir. Paratica ile hesabınızı ayarlaybilir, yönetebilir ve işlem yapabilirsiniz. Huobi Global Elites’in bir üyesidir. Bu ortaklıktan dolayı Huobi Auto Trade’ı Paratica’da şimdilik ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Sistem, Binance borsası ile tamamen uyumludur.

Kullanıcılar Paratica’ya üye olarak Paratica’nın entegre çalıştığı borsa hesaplarını sınırlandırılmış API key ile bağlamakta ve bu sayede oluşturdukları algoritmalar ve kurallar ile fonlarını yönetebilmektedir.

Güncel İçerikler