Gaziantep’te girişimciler için GETHAM Startup Hızlandırma Programı hayata geçirildi

Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi, kısa adıyla GETHAM, 2016 ve 2018 yılları arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finansmanı sağlanan Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yaratıcı endüstrileri güçlendirme odaklı kurulan bir tasarım merkezidir.

7.5 milyon Euro bütçe ile kurulan bu merkezde son teknoloji endüstriyel tasarım cihazları bulunuyor.

2018 Mayıs’ da hizmete açılan GETHAM, üretim süreçlerinde tasarım düşüncesini barındıran ya da tasarımı üretim süreçlerine dâhil etmeyi planlayan şirketlere paydaşlarıyla beraber, bu konuda uzman ve altyapı desteği sağlayan bir kuruluş olarak da çalışmalarını sürdürüyor.

GETHAM Startup Hızlandırma Merkezi

GETHAM bünyesinde, Gaziantep bölgesinde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimlere kuluçka olmak için GETHAM Startup Hızlandırma Programı‘nı hayata geçirildi. Şu anda 33 startup’ın desteklendiği merkezde, her startup’a 5 bin’er Euro destek verildi.

Tüm sektörlerden tasarımcılar ve girişimcilere kuluçka hizmeti sunmaktadır. GETHAM’ın altyapı kaynağı; bahsedilen laboratuvarlar ve GETHAM birimleri ile yönlendirme danışmanlığı hizmetlerinden yararlanarak, girişimlerini sürdürülebilir bir iş haline getirmelerini sağlamak, işlerini pazarda konumlandırmak ve ticarileştirmek için oluşturulan kompakt oluşumda, 15 ofis ile hizmet veriyor.

2-3 Kasım’da gerçekleştirilen demo day ile bu 33 startup, yatırımcılara karşı sunum yaptı.

Hızlandırma merkezinin bazı yatırımcıları

TR Angels Melek Yatırım Ağı, Hera GSYF, İstanbul portföy (Bosphorist GSYF), Galata Business Angels, EGİAD Melekleri, Şirket Ortağım Melek yatırım Ağı, House of Human, As Otomotiv A.Ş, TOBB Gaziantep Yöneticileri, SaadPlast, Etkiyap Etki Yatırımcılığı Platformu, Zaxe 3D.

Güncel İçerikler