Ericsson, 4G ve 5G çözümleri üreten ABD merkezli Cradlepoint’in satın alma sürecini tamamladı

Ericsson, kurumsal pazara yönelik Wireless Wan Edge 4G ve 5G çözümlerinde pazar lideri olan ABD merkezli Cradlepoint‘in satın alma sürecini tamamladı. Satın alma, Ericsson’ın hızla genişleyen Kurumsal 5G alanında pazar payını artırma stratejisinde büyük rol oynayacak.

Ericsson, satın alma için mevcut nakit varlığından toplamda yaklaşık 1 milyar dolar ödedi. 2019 yılında satışları 1,2 milyar kron olan Cradlepoint’in brüt kâr marjı ise yüzde 61’di. Ericsson’un operasyon marjlarının 2021 ve 2022 yıllarında yaklaşık yüzde 1 olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Bunun yarısı, satın almadan kaynaklanan maddi olmayan varlıkların amortismanıyla ilgili. Cradlepoint’in nakit akışına 2022 yılından itibaren katkıda bulunması bekleniyor.

Cradlepoint’in çözümleri sayesinde şirketler, hücresel teknolojiyi kullanarak tesisleri, araçları, mobil iş güçlerini ve IoT cihazlarını basit ve güvenli bir şekilde birbirine bağlayabiliyor. Kurumlar için 5G destekli hizmetlerden oluşan her iki şirketin çözüm portföylerinin birleşimi, Ericsson’un müşterileri için çok değerli yeni gelir akışları oluşturacak ve ağlara yapılan yatırımların getirilerini artıracak. Ericsson’un küresel varlığı ve dünyanın önde gelen servis sağlayıcılarıyla uzun süredir devan eden ilişkileri, Cradlepoint’in uluslararası pazarda genişlemesine yardımcı olacak.

Cradlepoint, Ericsson bünyesinde bağımsız bir bağlı kuruluş olarak faaliyet gösterecek. Şirket, 5G’nin dijital dönüşümü hızlandırması ve işletmelerin gelişmiş bağlantı hizmetlerine olan ihtiyaçlarının artması nedeniyle mevcut pazar ivmesini geliştirmeye devam edecek. Şirket, Ericsson’un Kurumsal Teknolojiler ve Yeni İş Alanları biriminin bir parçası olacak.

Teknoloji ve Yeni İş Alanlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başkanı Asa Tamsons, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Cradlepoint’i Ericsson ailesinde görmekten büyük heyecan duyuyorum. Cradlepoint’in pazar lideri çözümleriyle, kurumsal tekliflerimizi güçlendiriyor ve bir sonraki kurumsal ağ dönüşümü dalgasına liderlik etmek için önemli bir adım atıyoruz. Birlikte, üretkenliği artırmaya ve gerçek zamanlı hizmetler sunmaya yardımcı olan ve kurumsal segmentlerde 5G’nin daha hızlı benimsenmesini sağlayan son müşterilere yönelik çözümlerimizi daha da güçlendireceğiz. Bu, 5G yatırımlarından elde ettikleri geri dönüşü hızlandırmaları açısından müşterilerimiz için de çok önemli bir gelişme.”

Cradlepoint, faaliyetlerini ABD’nin Idaho eyaletinin Boise şehrinde bulunan merkezinden yürütmeye devam edecek. Şirketin aynı zamanda Kaliforniya’da Silikon Vadisi’nde bir AR-GE merkezi, İngiltere ve Avustralya’da ofisleri bulunuyor.

Güncel İçerikler