Yapay Zeka alanında çalışmalarını sürdüren Türk girişimci Prof. Aytül Erçil, IWEC 2020 Business Award ödülünü aldı

Kadın girişimcilerin gelişebilmesi için küresel bir ağ sunmayı misyon edinen IWEC Foundation, Vispera Kurucu Ortağı ve CEO’su Prof. Aytül Erçil‘i başarılarından ötürü “IWEC 2020 Business Award” ödülüne layık gördü.

Yapay görme ve makine öğrenmesi alanında uzun yıllardır yürüttüğü akademik çalışmalarının yanı sıra geliştirdiği teknolojileri hızlı tüketim ve perakende sektörlerine çözüm olarak sunan başarılı girişimleri ile tanınan Prof. Aytül Erçil:

“Kadınların girişimcilik dünyasında daha güçlü bir şekilde yer almaları için çalışan IWEC Foundation, geçmişi ve misyonuyla çok önemli bir kuruluş. Bana verecekleri ödül de ayrıca memnuniyet veriyor. Kadın girişimciler olarak gerçekleştirdiğimiz iletişimlerle genç kızların hayatlarına dokunabilmek ve onları hayal kurmaya teşvik edebilmek çok önemli. Bu yüzden kendimizi tanıtmanın ve iletişime açık olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü girişimci olmayı düşünen genç kadınlar için rol modeller adeta hayatın seyrini değiştirebiliyor.”

Erçil’in kurucu ortağı olduğu ve CEO’luk görevini üstlendiği Vispera bugün 18 ülkeye teknoloji ihraç eden başarılı bir girişim olarak sektörde adından söz ettiriyor.

Prof. Aytül Erçil kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi ve Amerika’da eğitim gören Prof. Dr. Aytül Erçil, yaklaşık 5 yıl Amerika’da çalıştı ve döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Sabancı Üniversitesi’nde eğitim verdi. Bu sırada Vistek adında bir teknoloji şirket kurdu ve 2013’te Alman ISRA Vision şirketine sattı. Şu anda ortağı Dr. Ceyhun Burak Akgül ile birlikte yapay görme ve makine öğrenmesi üzerine faaliyet gösteren Vispera’nın CEO’sudur.

Dünya çapında kadın girişimcileri güçlendirmeyi hedefleyen International Women’s Enterpreneurial Challenge Foundation (IWEC Foundation), başarılı kadın iş sahiplerine pazar bilgisi, network, eğitim ve mentor imkanları sunmaktadır.

Güncel İçerikler