Turizmi ve teknolojiyi birleştiren İrlanda merkezli TripAdmit, 500 bin Euro tohum yatırım aldı

En temelinde insanları birleştiren ve yeni kültürleri tanımasına olanak sağlayan turizm kavramı küresel pandemi sebebiyle çeşitli zorluklar yaşadı ve derin etkilerle karşılaştı.

Turizmi bir geçim kaynağı olarak kullanan ve turizm etkinlikleri düzenleyen kişilere online satış ve dağıtım çözüm olanakları sunan İrlanda çıkışlı girişim TripAdmit ise; sektörün tersine, 2020 yılında pazar payında büyük bir gelişme kaydetti. High Potential Start-Up’ın desteği de dahil olmak üzere birçok uluslararası ve İrlandalı yatırımcıdan 500 bin Euro tohum yatırım sağladı.

2018’den bu yana faaliyette olan platform, tur ve etkinlik sağlayıcılarının düzenlediği etkinliklerin çeşitli seyahat acenteleri, otel, havayolu şirketi vb. turizm dağıtıcı ortakları ile buluşmasına ve paylaşılmasına ortam hazırlıyor. Şirket CEO’su John Maguire, 150 milyar Euro’dan fazla bir değere sahip olan bu sektörün ve seyahat etkinliklerinin çevrimiçi platformlara aktarılmasının ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca pandemi kısıtlamalarının getirmiş olduğu negatif etkilere rağmen rezervasyon yazılımlarını güçlendirmiş olmalarının, bu kriz zamanında yatırım güvencesi almalarına olanak sağladığını ekliyor. Dünya çapında salgının yayılımını önlemek adına alınan kısıtlamalarda azalmaya gidildiği ve turizmin daha aktif hale getirileceği dönemlerde işletmenin kullanımında büyük bir rol oynayacağının; yatırımcının ise bu potansiyeli görmesinden ötürü bu denli bir yatırımı sağladığını belirtti.

High Potential Start-Up ICT Departman Müdürü Niall McEvoy, 2020 yılında sağladığı tohum yatırım sayesinde büyük bir pazar genişlemesine giden şirketin 2021 yılında teknik ve ticari bir sunum kazanacağının altını çiziyor. Salgın, geleneksel şekilde işleyen turizm operatörlerini vurduğundan, bu platform sayesinde bu kişilerin rezervasyon ve etkinlik işlemlerini dijitale aktarabileceğinden ve turizmin asıl geleceğinin bunda yatmış olduğunu vurguluyor.

Şirket; sağlanan tohum yatırımın ürün geliştirme, pazarlama ve etkinliklerin yerel turistlere hitap etmesi adına alınacak stratejik kararlar adına kullanılacağını belirtti.

Güncel İçerikler