Londra merkezli Hummingbird Ventures, yerli girişimlere de yatırım yapacağı 200 milyon dolarlık iki yeni fonunu duyurdu

Türkiye’deki girişimlere de yatırım yapan ve Zynga‘nın 1.8 milyar dolara satılması ile bir exit gerçekleştiren Londra merkezli risk sermayesi şirketi Hummingbird Ventures, yöneticilerinden Fırat İleri’nin kurumsal Medium hesabında yapmış olduğu paylaşım ile 200 milyon dolarlık iki yeni fonunu duyurdu.

Hummingbird‘ün yaptığı açıklamaya göre globale odaklanan girişimlere 500 bin dolar ile 5 milyon dolar arasında bir tohum yatırım yapılabileceği söyleniyor. Aslında 1 milyar dolar değerlemeye ulaşmanın zor olmadığı, sadece doğru strateji ve doğru stratejik bir yatırımla bunların mümkün olacağı dile getiriliyor.

Yeni ortaya çıkan endüstrilerde bir belirsizlik olması ve pazarı tanımlamak için ‘veri’ veya çok fazla geçmişin olmaması, girişimlerin yatırım almalarını da zorlaştırıyormuş. Hummingbird VC ise bu alanlardaki yeni teknolojileri anlamak ve onlara destek olmak için çalışmalarını sürdürecek.

İki yeni fon

  • Seed Fund HV4: 60 milyon dolarlık olan bu fon tohum aşamasındaki girişimlere 500 bin dolar ile 5 milyon dolar arasında yatırım yapacak.
  • Opportunity Fund: 140 milyon dolarlık fon ise Hummningbird’ün daha önceki yatırım yaptığı veya ileri seviye yatırım arayan girişimlere 20 milyon dolara kadar yatırım yapmayı düşündüğü bir fon.

Bu fonlar için Hummingbird, mevcut özel yatırımcı tabanlarının da büyük desteğiyle, 200’den fazla hissedarı ilk ve son kapanışta bir aydan kısa bir sürede fonun içerisine almışlar. Yapılan açıklamaya göre; geleceğe yön verecek global şirketlerin tohum aşaması yatırımcısı olmak istiyoruz, dediler.

Bu fonlar ile ilk olarak iki girişim; Pristyn Care ve Kernal Biologics‘e yatırım yapıldı. Şimdilik bu bilgiler doğrultusunda siz de bir tohum yatırım arayan girişim iseniz, şimdi Hummingbird’ün web sitesini ziyaret edebilir, yatırım başvurusu yapabilirsiniz.

Güncel İçerikler