Sanal etkinlikler organize edebileceğiniz online platform: SanalEtkinlik.com

İçinde bulunduğumuz süreçte dijital dönüşümün hız kazanmasıyla, etkinlik teknolojileri şirketi eventIQ, yeni platformu SanalEtkinlik.com’u duyurdu.

Sanal etkinlik organize etmek isteyen kullanıcılar, bir etkinlikte olması gereken planlama, kayıt, etkileşim ve canlı yayın özelliklerine; SanalEtkinlik.com sayesinde ara bir uygulama olmadan, tek noktadan ulaşabiliyor.

“Amacımız; pazarı bu konuda eğitmek, önce sanal ve sonrasında hibrit etkinliklerde başarıyı en üst seviyeye çıkarmak”

Kuruculardan Akın Sarıözkan, platform hakkında “Salgının sektörümüze etkilerini ilk günden itibaren gösterdiği, ezberlerin bozulduğu ve alışkanlıkların değiştiği bu dönemde değer yaratmanın yolu kuşkusuz teknolojiden geçecek. Süreci yakından takip ettik ve geçtiğimiz 7 aylık dönemde kurumların, etkinliklerini sanal ortamda organize etmede zorlandıklarını gözlemledik. Bunun üzerine kullanımı kolay, esnek ve paydaşlarımızın etkileşim noktalarını göz önünde bulundurduğumuz bir platform tasarladık. eventIQ olarak amacımız; pazarı bu konuda eğitmek, önce sanal ve sonrasında hibrit etkinliklerde başarıyı en üst seviyeye çıkarmaktır” dedi.

SanalEtkinlik.com’un sunduğu temel özellikler:

  • Esneklik: Aynı platform içerisinde tamamen ücretsiz self-servis bir çözümden, 3 boyutlu sanal setlerin kullanıldığı prodüksiyonlara kadar, geniş bir yelpaze.
  • Ölçeklenebilirlik: Şirket içi mini etkinliklerden, dünya çapında binlerce katılımcıya ulaşan büyük etkinliklere destek vermek üzere tasarlanmış altyapı.
  • Çoklu format desteği: Tek oturumlu, çok oturumlu veya çok günlü etkinlik programlarının interaktif video ve broadcast video formatlarıyla desteklenmesi.
  • Tutarlılık: E-posta iletişiminden kayıt sayfalarına, sanal etkinlik lobisinden etkileşimli oturumlara sorunsuz geçiş ve her adımda markalanmayı görebilme.
  • Güvenlik: Tamamen tarayıcı tabanlı çözümle oturumlara katılmak için ek yazılım indirme ihtiyacının kalmaması. Tüm etkinliğin tek platform üzerinden gerçekleşmesi ve bu sayede artan veri güvenliği.
  • Gerçek zamanlı veriler: Katılım düzeyleri, puanları ve genel etkinlik başarısıyla ilgili ölçümler SanalEtkinlik.com’da standarttır. Veriler; etkinliği organize edenlerin katılımcılar üzerinde yarattığı etkiyi, yatırımlarının getirisini analiz etme olanağı tanıyor.

Alternatif tasarım imkanları:

  • Self-Servis / Tarayıcı (Browser) tabanlı interaktif video
  • Profesyonel prodüksiyona ihtiyaç duyulan büyük etkinlikler

Sanal etkinliklerini tamamen kendileri düzenlemek isteyenler, aylık sabit bir ücret karşılığında platform üzerinden çalışmalarını yapabiliyor. Tarayıcı tabanlı interaktif video (WebRTC) kullanan konuşmacıların ve katılımcıların herhangi bir uygulama yüklemelerini ve broadcast yazılımı kullanmalarını gerektirmiyor.

Platformda; 100, 250, 500 ve 1000 katılımcı limitine sahip PRO paketler seçilebiliyor. Tüm PRO paketlerde 6 konuşmacı ve 1 ekran paylaşımı olmak üzere eş zamanlı 7 yayın yapılabiliyor. Her oturumun süre limiti ise 4 saat.

SanalEtkinlik.com, sanal konferans ve sanal kongre gibi büyük etkinliklere de özel çözümler üretiyor. Platform, on binlerce katılımcıya ulaşmayı mümkün kılan bir altyapıya sahip.

Bu etkinlik çözümü,

  • Eş zamanlı birden fazla ana sahne,
  • Break-out oturumların yapılabildiği alt salonlar,
  • Sponsor alanları,
  • Expo alanları,
  • Katılımcıların birbirleriyle iletişime geçebilecekleri ve ortaklar arası iletişim ağı (peer-to-peer networking) alanları ile fiziksel bir etkinliğin tüm unsurlarını dijital ortama taşıyabiliyor.

Güncel İçerikler