Otomobil sigorta şirketi Marshmallow, 310 milyon dolar değerleme ile 30 milyon dolar yatırım aldı

Tarihçesi 1700’lere dayanan sigortacılık; müşterilerin özelliklerine, talep edilen hizmete göre değişkenlik gösteren ve formüllere dayanarak hazırlanan bir kavram olmuştur. Gelenekselleşmiş sigorta şirketlerine nazaran, otomobil sigorta hizmetini kolaylaştırmayı amaçlayan İngiltere çıkışlı startup Marshmallow, Seri B turda 30 milyon dolar topladı.

Şirket A serisi turundaki yatırımın destekçilerini açıklamazken, turda Pitchbook, Outrun Ventures ve bazı yatırımcıların olduğu söylentiler arasında.

Mckinsey’nin raporlarına göre değeri yaklaşık 4 trilyon Euro olan sigorta sektörü içinde yer alan Marshmallow, 310 milyon dolar değerlemesindeki yatırımı sigorta çeşitliliğini ve kapsamlılığını arttırmak adına kullanacağını söyledi. Önümüzdeki18 ay içinde otomobil sigortacılığının yanı sıra başka pazarlarda ve ülkelerde de faaliyete geçeceğinin altını çizdi.

Sektör devlerinden olan Allianz ise yaptığı tespitte, sektörün COVID-19 krizi nedeniyle durağan olduğunu fakat bunun yeni fikirlere ve dijitale geçmede bir öncü olabileceğini aktardı. Bu durumda sektöre giriş yapan ve pazar payını arttırmaya çalışan Marshmallow’da potansiyel görüldüğünün ama hala risk taşıdığı anlamına gelmekte.

Beklenen profile uymayan kişilerin rekabetçi piyasa da iyi bir sigorta fiyatlandırmasına ulaşamamalarından yola çıkan Marshmallow, öncelikle bu durumu çözmek adına alternatif stratejileri müşterilerine sunuyor. İngiltere’de kredi geçmişi olmayan veya başka bir ülkeden göç etmiş, bundan ötürü geçmiş bilgileri takip edilemeyecek kişilerin sigorta almasının zor olduğunun altını çiziyorlar. Örneğin yurtdışından İngiltere’ye taşınmış bir kişiyseniz, kredi geçmişiniz sizinle yer almaz ve bu da İngiltere’de otomobil sigortası için sizden aşırı ücret talep edilmesine sebep olur çünkü geçmiş bilgileriniz ve mevcut yaşam tarzınız hakkında bir veri ellerinde yoktur.

Sigortanın günümüzde zorunluluk olarak görüldüğünü ve bununla beraber sigorta şirketlerinin müşteriyi zorda bırakabildiğini ekleyen Marshmallow, bu durumu tersine çevirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yaklaşık bu profildeki insanlara normalden %51 oranında komisyon koyarak sigorta satmaya çalışıldığını, kendilerininse küresel bir veri platformu yaratarak kişilerin geçmiş bilgilerinin paylaşıldığı bir algoritma sayesinde bu duruma maruz kalınmadığı bir platform oluşturmaya çalıştıklarının altını çizdi

Güncel İçerikler