Help Steps: Adımlarınızı bağışa dönüştüren yerli mobil uygulama

Yerli girişim Help Steps, kullanıcıyı bağış ve yardım motivasyonu ile daha çok yürümeye teşvik eden ‘sağlık ve iyilik dolu yaşam’ mottolu mobil uygulama girişimidir.

Sistem mobil uygulama üzerinde tüm dünyada katılım sağlanabilen bir iyilik projesidir. Projeye katılım için tek şart Help Steps mobil uygulamasını indirmek, her gün adımları kısa bir reklam ile HS parasına dönüştürmek ve adımları bağışlamak. Kurgudaki mantık reklam gelirinin paylaşım modeli üzerine kurulu. Hali hazırda aktif 21 Sivil Toplam Kuruluşu (STK) projesi ve 2 büyük spor kulübü sistem içinde aktif kampanya ekranına sahip. Uygulama 81 ülkede kullanılıyor, günlük yaklaşık sistem üzerinde minimum 1 milyar adım toplanıyor.

Adımları bağışa dönüştüren uygulama: Help Steps

Erkut Venedik ve Gözde Venedik tarafından kurulan girişim, Eylül 2019’da Ankara’da çalışmalarına başladı. Yaklaşık 15 kişilik bir ekibe sahipmiş.

Kurucu ortaklardan Gözde, tam olarak hangi soruna çözüm üretiyorsunuz sorusuna “Teknolojinin gelişmesiyle giderek hareketsizleşen hayatı, yine teknolojiyi kullanarak yardım motivasyonu ile hareketlendirmek. Hem psikolojik hem fizyolojik olarak her yönden sağlıklı bir toplum için fark yaratmak.” dedi.

Ayrıca ürettikleri değer önerisi noktasında da: “Uygulamanın diğer standart adım sayar uygulamalarından farkı atılan her adımın bir mali değeri olması. Bu değeri kullanıcıya kullandırabilecek onlarca proje üretebilecek bir altyapı ve kurguya sahip. Ürün hali hazırda 700 bin + kullanıcısıyla şimdilik yerel STK projeleri üzerinden kullanıcısına hizmet veriyor.” açıklamasını yaptı.

Help Steps nasıl kullanılıyor?

Help Steps’i Google Play‘den veya App Store üzerinden ücretsiz olarak akıllı telefonunuza indirebiliyorsunuz. Uygulama, kısa bir kayıt aşamasından sonra kullanıcıların gün içinde attığı adımları saymaya başlıyor. Günün sonunda gece 00.00 olmadan kullanıcı kısa bir reklam izleyerek attığı tüm adımları HS adımına çeviriyor. Kullanıcının Cüzdan hesabında biriken bu adımlar, istenilen kampanyada adım bağışı olarak yada HS market üzerinden harcama yapılarak kullanılabiliyor.

Help Steps, Haccetepe Teknokent Kuluçka programından da kabul aldı.

Güncel İçerikler