Tuğçe Bulut’un da kurucuları arasında olduğu Streetbees, 40 milyon dolar Seri B yatırım aldı

İngiltere merkezli Streetbees, tüketicilerin süpermarket raf düzenlerinin resimlerini çekmesi ve ödeme alması için bir uygulama olarak başladı. Markalar, süpermarketlerin kendi ürünlerini gerçekten göz hizasında görülür hale getirip getirmediğini bilmek istedi.

Girişim, kısa sürede tüketicileri, markaların kendileri hakkında nasıl hissettikleri konusunda sorgulayabileceğini fark etti ve uygulamalarını tüketici tutumlarını takip etmenin yeni bir yoluna dönüştürdü. Pandemi ile birlikte, markalar tüketici davranışlarını öğrenmek için bunun gibi araçlara ihtiyaç duymaya başladı.

Streetbees, Anket platformunu geliştirmek için 40 milyon dolar Seri B yatırım aldığını duyurdu. Şu anda, uygulamadaki markalarla etkileşime girdiklerinde duygu ve bağlamı ‘o anda’ yakalayan ve bunun için küçük miktarlarda ödeme alan 3,5 milyon tüketici var. Streetbees, kararların büyük çoğunluğu çevrimiçi yerine çevrimdışı verildiğinden, çevrimdışı dünyayı görünür ve aranabilir hale getirmenin benzersiz bir yolu olduğunu söylüyor.

Bu tur Lakestar liderliğide yönetildi ve Latitude, Atomico, GMG Ventures ve Octopus Ventures‘ın katılımıyla tamamlandı. PepsiCo, Unilever ve Procter and Gamble dahil olmak üzere dünyanın en büyük 10 tüketim malları şirketinden 8’i şu anda 300 milyar sterlin değerinde olduğu tahmin edilen bir pazarda Streetbees kullanıyor.

Streetbees’in kurucu ortağı ve CEO’su Tuğce Bulut yaptığı açıklamada: “Streetbees, bu çevrimdışı anları tüketicilerin kendi sözleriyle endekslemek için tamamen özel bir veri kümesiyle dünyanın ilk insan zekası platformunu inşa ediyor. Bu finansman turuyla, markaların nihayet insan davranışını deşifre edebileceği ve tüketicilerin yaptıklarını neden yaptıklarının gerçek nedenlerini çözebilecekleri, aranabilir bir dünyanın yaratılmasını hızlandıracağız.” dedi.

Lakestar’ın Ortağı Christoph Schuh: “Series B turuna liderlik etmekten ve başarılı yolculuğunda Streetbees’e katılmaktan gurur duyuyoruz. Müşteri araştırma pazarı, büyük ölçüde eski panel oyuncularının bir oligopolisi tarafından kontrol edilmektedir. Streetbees, gelişen ihtiyaçlarını ve davranışlarını hızlı ve doğru bir şekilde anlamak için müşteri tabanıyla küresel ölçekte etkileşim kurmanın yenilikçi ve her zaman açık bir yoluna sahiptir.” dedi.

Güncel İçerikler