StartersHub, Meditopia hisselerinin bir kısmını 49 kat değerleme ile Atlantic Labs’e satarak kısmi çıkış yaptı

Erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yapan StartersHub, Dünya genelinde en çok indirilen meditasyon uygulamalarından biri olan Meditopia’daki paylarının bir kısmının satışı ile ilk exit’ini gerçekleştirdi.

Erken aşama girişim fonu StartersHub, ilk exit’ini dünyanın birçok ülkesinden 18 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Meditopia‘dan yaptı.

Startershub şirkette sahip olduğu yüzde 1,02’lik payını Meditopia’nın yatırımcıları arasında bulunan Almanya merkezli Atlantic Labs’e satarak, kısmi çıkış (partial exit) gerçekleştirdi. Şirketin ilerleyen yıllarda daha da büyüyeceği inancını taşıyan Startershub, Meditopia’nın %2,79’luk hissesini ise halen elinde bulunduruyor.

2016 yılında Meditopia’ya yatırım gerçekleştiren ilk fon olma özelliği gösteren Startershub, 1 milyon dolar değerleme üzerinden 100 bin dolarlık tohum yatırım yaparak %10 oranında bir paya sahip olmuştu. 2020 yılına geldiğimizde Meditopia, Temmuz ayında 60 milyon dolar değerleme ile 15 milyon dolarlık yatırım alarak dördüncü yatırım turunu tamamlamıştı.

Bu gelişmenin ardından Startershub elinde bulundurduğu hisselerin yüzde 27’lik kısmını Meditopia’nın yatırımcısı Atlantic Labs IV GmbH & Co. KG’ya satarak, yatırım yaptığı değerlemenin 49 katına ulaşan bir değerlemeyle hisse satışı gerçekleştirmiş oldu.

Erken aşama girişim yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Meditopia’nın pandemi döneminde gösterdiği büyüme ile, önümüzdeki dönemlerde de başarısını artarak devam ettireceğine inandığını belirten Startershub ekibinden Büşra Özgümüş ve Ceri Çukran, global vizyona sahip olan erken aşama girişimlere yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Güncel İçerikler