Google Takvim’de son kullanıcılar için video konferans özelliklerinin davranışıyla ilgili daha fazla yönetici denetimi sağlanacak

Google, bireysel kullanıcıların Takvim etkinlikleri oluştururken mevcut konferans sağlayıcıları arasında seçim yapma yöntemi üzerinde daha fazla denetime sahip olacağını duyurdu. Yeni ayar 16 Kasım 2020 tarihinde geçerlilik kazanacağından, gerekli değişikliklerin yapılabilmesi için  yaklaşık 30 günlük bir süre veriyor.

Google Workspace (eski adıyla G Suite) lisansınıza dahil olan Google’ın güvenlik, yüksek kaliteli video konferans çözümü Google Meet’i varsayılan video konferans sağlayıcınız olarak seçmenize olanak sağlayan yeni bir yönetici konsolu ayarı kullanıma sunulacak.

“Google Meet’i varsayılan video konferans sağlayıcısı yap” ayarı (Uygulamalar > G Suite > Takvim > Paylaşım Ayarları > Video konferans altında) artık kullanıcılara ek BT maliyetlerine neden olabilecek diğer konferans çözümleri yerine Google Meet konferansları oluşturmayı hatırlatma olanağı sunuyor.

Bu durum, işletmeniz için ne anlama geliyor?

Yeni ayar tüm kuruluşlar için varsayılan olarak devrede olacak, ancak ayar sadece, hem Google Meet hem de başka konferans eklentilerini yüklemiş olan kullanıcıların deneyimini etkileyecek.

Ayar AÇIK olduğunda, hem Google Meet hem de başka konferans eklentileri yüklemiş olan kullanıcılar:

  • Google Takvim’de etkinlik oluştururken video konferans eklemeye yarayan bölümlere ayrılmış bir düğme görecek
  • “Google Meet video konferans görüşmesi ekle” düğmesini bir kez tıklayarak Google Meet’i ekleyebilecek
  • Diğer video konferans sağlayıcıları açılır menüden eklenebilecek

 

Yalnızca “Otomatik olarak video konferans ekle” ayarı etkin olduğunda Google Meet konferanslarını etkinliklere otomatik olarak ekleyebilecek. Bundan önce yalnızca en son kullanılan konferans sağlayıcısı otomatik olarak ekleniyordu.

Ayar KAPALI olduğunda, kullanıcılar mevcut tüm sağlayıcılar arasından seçim yapabilecekleri bir açılır menü görecek.

Ne yapmanız gerekiyor?

Bu değişiklikler sizin için uygunsa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Kuruluşunuz, “Otomatik olarak video konferans ekle” özelliğini kullanıyorsa ve en son konferans sağlayıcısının eklenmesini sağlayan şu anki davranışı görmeye devam etmek istiyorsanız Google Meet’i varsayılan sağlayıcı yapan ayarın işaretini kaldırmanız yeterlidir.
Kullanıcıların, bölümlü düğme yerine şu an video konferans eklemek için kullanılan “Video konferans ekle” düğmesini görmeye devam etmesini tercih ediyorsanız Google Meet’i varsayılan sağlayıcı yapan ayarın işaretini kaldırın.

Google Meet’i varsayılan sağlayıcı yapan ayarın seçimini kaldırmak için

  • Uygulamalar > G Suite > Takvim’e gidin
  • Paylaşım Ayarları > Video konferans’a gidin

Video konferans görüşmelerinde varsayılan olarak kullanılacak bir eklenti eklemek için

  • Apps > G Suite > Google Meet’te, Meet’i herkesi için açın (veya kapatın)
  • Tercih ettiğiniz eklentiyi Google Workspace Marketplace üzerinden, alan genelinde yükleyin
  • Apps > G Suite > Takvim > Paylaşım Ayarları > Video konferans altında, Etkinliklere otomatik olarak video konferans ekle ayarını etkinleştirin.

Google, bu güncelleme ile, Google Workspace lisansınız dahilinde sunulan Google Meet’in kuruluşunuzda kullanımını teşvik edecek, daha iyi araçlar sunmak istiyor.

Güncel İçerikler