Pasha Yatırım Bankası ve OMG Capital, yerli girişim Tarfin adına 40 milyon TL’lik Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı gerçekleştirdi

Pasha Yatırım Bankası A.Ş ve OMG Capital Advisors, sizlere geçtiğimiz haftalarda yatırımını paylaştığımız yerli girişim Tarfin adına nitelikli yatırımcılara sunulmak üzere ortalama 342 gün vadeli 40.000.000 TL tutarında Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı gerçekleştirmiştir.

3 taksit ödemeli olacak şekilde yıllık yüzde 17,00 basit faiz getirisi sunan VDMK, JCR Eurasia’dan AA- (Yüksek Düzeyde Yatırım Yapılabilir Kategori) kredi notuna sahip olup yüksek bir kurumsal yatırımcı ilgisi çekmiştir.

Pandemi sürecine rağmen ihraç tutarının üzerinde gelen bir taleple tamamlanan bu işlem ile yaklaşık 6.000 çiftçinin tarımsal girdi ihtiyaçları sermaye piyasalarından fonlanmıştır. Bu ihraç, hem Tarfin’in daha fazla çiftçiye destek vermesini sağlamış, hem de yüksek katma değerli VDMK ve benzeri sermaye piyasaları enstrümanlarının reel sektörün finansmanında oynadığı kritik rolü bir kere daha göstermiştir.

Tarfin, Türkiye genelinde 46 ildeki 3.900’e varan köyde üretim yapan çiftçilere 260 satış noktasında rekabetçi fiyatlarla ve çiftçilerin nakit akışlarına uygun vade imkanlarıyla uyumlu gübre, tohum, yem ve benzeri tarım girdileri satışı yapmaktadır.

PASHA Bank, Türkiye’de kurulu bir yatırım bankası olup, bölgede faaliyet gösteren girişimcilere ve yatırım yapan işletmelere yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık ürünleriyle kaynak ve yönetim desteği sunmaktadır.

OMG Capital Advisors, bu menkul kıymet ihracına konu varlıkların tespiti, nitelikli yatırımcıya uygun bir finansal ürün haline getirilmesi ve pazarlanması ile ilgili teknik ve yasal süreçlerin bütün aşamalarında gerekli danışmanlık ve destek hizmetlerini sağlamıştır. OMG, sermaye piyasaları ve yapılandırılmış finansal ürünler alanlarında uzmanlaşmış bağımsız bir danışmanlık kuruluşudur.

Güncel İçerikler