Doktora gitmeyen erkekler için online klinik hizmeti veren Numan, Seri A turda 11 milyon Euro yatırım aldı

Erkekler için çevrimiçi sağlık kliniği hizmeti veren Londra merkezli girişim Numan, Seri A turda 11 milyon Euro Seri A yatırım aldı.

Bu tura; Anthemis Exponential, Vostok New VenturesColle Capital ve Novator katıldı.

Şubat 2019’da çalışmalarına başlayan Numan, erkeklerin sağlıkları ve sağlıklı yaşamları söz konusu olduğunda, onların harekete geçmelerine yardımcı oluyor.

Girişimin yaptığı bir araştırmaya göre her 4 erkekten 3’ünün bir şeyler ters gittiğinde doktora gitmiyormuş. Erkeklerin; kanser, kalp hastalığı ve aşırı kilolu olma olasılığı daha yüksektir ve sigara, içki ve uyuşturucu kullanımına da daha yatkındır. Şirket, çevrimiçi olarak kişiselleştirilmiş tedavi planları oluşturabilen bir klinisyen ekibi ile en yaygın erkek sağlığı sorunları için düzenlenmiş tedavi seçenekleri sunuyor.

Numan’ın Kurucusu ve CEO’su Sokratis Papafloratos, “Erkeklerin sağlık ve refah sorunları için basit ve erişilebilir çözümler sunan yeni bir tür sağlık hizmeti şirketi inşa ediyoruz. Bir dizi teşhis ve klinisyen konsültasyonu yoluyla erkeklerin sağlıklarını daha iyi anlamalarına yardımcı oluyoruz. Cinsel Sağlıktan Saç Dökülmesine, Sigarayı Bırakma ve Genel Refah’a kadar her şeyi kapsayan tıbbi çözümler sunuyoruz.” dedi.

Numan, bu yatırımı; Teknolojiye yatırım yapmaya devam etmek, operasyonları genişletmek ve ekibi büyütmek için kullanmayı planlıyor. Ayrıca NHSX’in eski CEO’su Sam Shah kısa süre önce Baş Tıbbi Strateji Sorumlusu olarak ekibe katıldı.

Güncel İçerikler