Mediterra Capital, yerli fintech PayCore’un çoğunluk hissesini satın almak üzere sözleşme imzaladı

Dünya çapında 30’dan fazla yatırım ve yönetim kurulu üyeliği tecrübesine sahip Mediterra Capital, Türkiye’nin yazılım ve yönetilen servis ödeme sistemi altyapı sağlayıcısı PayCore’un çoğunluk hisselerini satın almak üzere imza attı.

İşlemle ilgili yasal izinlerin alınmasının akabinde şirket devir işlemlerinin tamamlanması beklenmektedir.

PayCore, finans kuruluşlarına ve ödeme hizmeti sağlayıcılarına, ödeme sistemlerini yönetebilecekleri altyapıları on-premise veya cloud üzerinden as-a-service olarak sağlamakta; yazılım, entegrasyon ve operasyon yönetim hizmetlerini sunmaktadır.

2001 yılında kurulan Paycore, dünya çapında 35 ülkede 185’i aşkın müşteriye bu hizmetlerini sunmaktadır. Türkiye’de PayCore’un yazılımlarıyla, 1 milyon adetten fazla POS terminali yönetilmekte, gerçekleşen kredi kartı işlemlerinin 60%’ında finans kuruluşları PayCore’un ödeme çözümlerini kullanmaktadır.

Paycore, 2019 yılında 12 ülkede faaliyet gösteren Mastercard Payment Transaction Services Turkey Bilişim Hizmetleri A.Ş.’yi bünyesine katarak global bir oyuncu olma yönünde önemli bir adım atmıştır.

Şirket, 18 yıllık EMV ve Kernel tecrübesi ile ödeme teknolojileri alanında devrim niteliği taşıyan, akıllı telefon ve tabletlerin herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadan POS terminali olarak kullanılmasını sağlayan SoftPOS teknolojisinin dünyada öncüsü olmuş ve Mastercard ve Visa’dan bu teknolojinin ödeme sistemlerinde kullanılması için onay almıştır. Fiserv ve Global Payments gibi şirketler SoftPOS teknolojilerinin sağlayıcısı olarak Paycore’u tercih etmişlerdir.

2011 yılında kurulan Mediterra Capital, Türkiye’de orta ölçekli şirketlere yatırım yaparak istihdam yaratmaya ve global pazarlarda rekabetçi oyuncular yaratmaya odaklanan bir özel sermaye fonudur.

Şu anda yaklaşık 330 milyon EUR fon büyüklüğü yöneten Mediterra Capital’ın yatırımcıları arasında EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), IFC (Dünya Bankası), EIF (Avrupa Yatırım Fonu) ve FMO (Hollanda Kalkınma Bankası) gibi uluslararası kurumsal yatırımcılar bulunmaktadır.

Mediterra kurulduğu 2011 yılından bu yana on bir şirkete yatırım yapmıştır. Glasshouse, Logo Yazılım, Mobiliz ve Mikro Ödeme yatırımlarından sonra Paycore’a yaptığı yatırımla, teknoloji sektöründeki yatırım sayısını beşe çıkaran Mediterra’nın, alanlarının lider şirketleri Tavuk Dünyası, Söke Un, Arkel, Terra Pizza, ACP Sigorta ve Uğurlu Balık şirketlerine de yatırımları bulunmaktadır.

Güncel İçerikler