Arabamvar: Araç sahiplerinin bakım ve onarımlarda servislerden hızlı fiyat almasını sağlayan karşılaştırma platformu

Arabamvar, araç sahiplerinin araç bakım ve onarımlarında fiyatları hızlı bir şekilde karşılaştırmalarına olanak sağlayan, araç sahiplerine hizmet alanında uçtan uca çözümler sunan online bir platformdur.

Mart 2020’de Furkan Korkmaz, Selim Akar ve Gökhan İkisivri tarafından kurulan Arabamvar, faaliyetlerine İstanbul’da başladı.

Arabamvar uygulamasını Google Play ve iOS‘tan indirebilirsiniz.

Arabamvar ile online randevu

Araç sahipleri, servisler arasındaki fiyat ve kalite farkından dolayı servis araştırmalarında zaman ve nakit kaybetmektedir. Aynı zamanda araç sahipleri servislere güven duymamaktadır. Bu soruna çözüm olmak için çalışmalarına başlayan Arabamvar, araç sahiplerinin farklı servisler arasındaki fiyat farklarını kısa sürede karşılaştırmalarına olanak sağlıyor. Aynı zamanda servislere online randevu alabilme imkanı da sunuyor.

Girişimin kurucu ortağı Furkan Korkmaz; “En yakın iki servis arasında fiyat farkı olduğunu düşünürsek, periyodik bakım zamanı geldiğinde her servisi tek tek arayıp, her bir servise tek tek araç bilgilerimizi verip, fiyatları araştırmak zorundayız. Bu, bolca zaman kaybı, üstelik çalışıyorsak, en az 1 günümüzü alan bir araştırma. Arabamvar’da, kullanıcılar 100’den fazla servisi, 10’dan fazla servis özelliğiyle, kullanıcı yorum ve değerlendirmelerini de okuyarak, dilediği gibi filtreleyip, tek tuşla birden fazla fiyat teklifi talep edebilirler. Bu sayede aldıkları kaliteli hizmetle birlikte, bakım başına 450 TL para tasarrufu sağlayabilirler.” dedi.

Sistemin kullanımı

Kullanıcılar araçlarını Arabamvar’a ekliyorlar. Servisleri yorum, değerlendirme ve özellikleriyle inceleyip, diledikleri servisten teklif talep edebiliyorlar.

Servislere sunulan basit bir arayüz paneli sayesinde kısa sürede teklifler toplanıyor. Teklifleri karşılaştırıyorlar ve en uygun olandan online randevu alabiliyorlar. Bunların dışında, aracın yakıt muhasebesi sistem üzerinden yapabiliyorlar. Araçla alakalı kafalarına takılan sorularda diğer araç sahiplerine ve servislere danışabiliyorlar. Lastiği platform üzerinden satın alıp, araçlarla alakalı kampanya ve haberleri takip edebiliyorlar. Aynı zamanda araç sahiplerine araçlarının kasko muayene ve sigorta tarihleri de yine Arabamvar üzerinden hatırlatılıyor.

Arabamvar, İTÜ Çekirdek’in ön kuluçka girişimleri arasına da seçildi.

Güncel İçerikler