Yerli espor platformu Gamer Arena, Roman Neustädter’den 3.5 milyon Euro değerleme ile ikinci yatırımını aldı

Sizlere bir yıl önce hikayesini paylaştığımız yerli girişim Gamer Arena, ikinci yatırımını Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Roman Neustädter'den aldı.

1.1 milyon dolar değerleme üzerinden Mustafa Tatlıcı tarafından yapılan pre-seed (ön çekirdek) yatırım ile kurulan yerli girişim Gamer Arena, Fenerbahçe’nin eski futblocusu Roman Neustadter’den 3.5 milyon Euro değerleme üzerinden ikinci yatırımını aldı.

1 yıl önce YouTube kanalımızda hikayesini paylaştığımız Gamer Arena, rekabetçi oyun oynamayı seven oyun tutkunlarına para ve çeşitli ödüller kazanma imkanı sağlayan, aynı zamanda katılacakları turnuvalar ve düellolar ile kendilerini ispatlama imkanı sunan bir rekabetçi espor platformudur.

Hakan Baş, Bora Koçyiğit, Dorukhan Acar, Orkun Işıtmak ve Mustafa Tatlıcı tarafından kurulan ve 15 Mart 2020 itibariyle web üzerinden hizmet vermeye başlayan Gamer Arena, benzer bir vizyon ile Doruk Gezici ve Kerim Yılmaz tarafından 2018’de kurulmuş olan eBrawler ile birleşti ve 2019 Eylül’de ürün geliştirme süreci başladı. Gamer Arena şu anda Doruk (CEO) ve Kerim (COO) liderliğinde 8 kişilik bir teknik ve operasyonel ekip ile yoluna devam ediyor.

Gamer Arena’nın yeni videosu Pazar günü YouTube kanalımızda!

Kerim ve Doruk, 1 yıl aradan sonra egirişim’e ikinci kez konuk oluyor. Video, Pazar günü YouTube kanalımızda yayında!

Kerem Yılmaz ve Doruk Gezici

Girişim şu anda; Papara, Vodafone, N11, Academys gibi partnerlerinin de desteğiyle hızlı bir şekilde büyüyerek 1 Ekim’de yaklaşık 105 bin kullanıcıya ulaşmış durumda. Bilgisayar, konsol (Xbox, PlayStation) ve mobil platformlarda 15 oyunda hizmet vermekte olan Gamer Arena’da sadece yeteneğe bağlı oyunlar bulunuyor.

Girişimin CEO’su Doruk: “Espor bütün dünyada hızla büyümeye devam ediyor. Ancak profesyonel oyuncu olmak isteyen birinin oyun becerilerini paraya çevirme imkanı oldukça limitli. Katlarca kez daha büyük olan oyun sektörü ve espor sektörü arasında bir köprü olarak hem normalde esporcu olma imkanı olmayan oyunculara sponsorluktan çok daha sürdürülebilir bir model ile para kazanma imkanı, hem de bu oyuncuların kendilerini ispatlayabileceği ve kendi seviyelerine uygun rakipler bulabileceği bir mecra sağlıyoruz.” dedi.

Yeni aldıkları yatırımı; ekibi genişletmek, ürünlerini ve operasyonlarını iyileştirmek, iş modelini Türk oyuncularına tanıtarak 2020 sene sonu hedefleri olan 150.000 kullanıcı, günlük 2.500 düello rakamlarına ulaşmak için kullanacak.

Doruk’tan edindiğimiz önemli diğer bir bilgi ile de: “Sene sonunda yapacağımız yeni bir yatırım turu ile kuruluşumuzdan beri asıl hedefimiz olan MENA bölgesi ve Doğu Avrupa’ya açılarak espor dünyasında milyonlarca oyuncuya hizmet veren global bir platform olmayı hedefliyoruz. Teknik tarafta ise özellikle hakemlik süreçlerini otomatize edecek bir görüntü işleme sistemi, multi hesapları ve sahte işlemleri yakalayan şuanki sistemimizin makine öğrenmesi ile beslenmesi ve kullanıcıların kendi seviyelerinde oyuncularla oynamasını kolaylaştıracak bir eşleştirme sistemi 1 yıllık hedeflerimiz arasında.” dedi.

Gamer Arena, eBrawler ismi ile Workup’ın beşinci dönem girişimleri arasına seçilmişti. Ayrıca girişimle ilgili yeni tüm gelişmeleri ve yakında ise özel video röportajı paylaşacağız.

Güncel İçerikler