Bosch, 39 dakikada güvenilir sonuç veren COVID-19 hızlı testini geliştirdi

Bosch, SARS-CoV-2 patojenini tespit etmek için Vivalytic analiz cihazı için yeni bir hızlı test geliştirdi. Test, 39 dakikada güvenilir bir sonuç sağlıyormuş ve şu anda dünya çapında en hızlı polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi olduğunu iddia ediyor.

Bosch’un yeni hızlı testi, otoyol servis istasyonlarındaki veya havalimanlarındaki mobil test merkezlerinde merkezi olmayan kullanım için kullanılacakmış. Teste giren kişiler, test alanındayken 39 dakika gibi bir sürede güvenilir bir sonuç elde edebiliyormuş.

Şu anda Avrupa’da mevcut olan CE onaylı test, hızlı sonuç almaya, karantinada zamandan kaçınmaya, laboratuvarları rahatlatmaya ve seyahat ve çalışmayı yeniden daha güvenli hale getirmeye yardımcı oluyor.

Vivalytic: Kullanımı kolay ve hızlı test

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin anahtarlarından biri, enfeksiyon kaynaklarını hızla tespit etmektir. Robert Bosch GmbH yönetim kurulu başkanı Dr. Volkmar Denner, “bu yüzden ilk koronavirüs testimizi daha da hızlı bir şekilde sonuç vermesine odaklandık. Bu kısa zaman, insanların kafasını daha çabuk rahatlatmamızı sağlayacak.”

Yeni Bosch PCR singleplex testinin geliştirilmesi, Alman Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) tarafından finanse edilen bir araştırma ve geliştirme projesi kapsamında hayata geçirilmiş.

Testin duyarlılığı yüzde 98 ve özgüllüğü yüzde 100’dür. Bosch’un yan kuruluşu Bosch Healthcare Solutions, bu cihazı geliştirmek için son derece hassas manuel PCR testlerinin lider sağlayıcısı Alman biyoteknoloji şirketi R-Biopharm ile güçlerini birleştirmiş. PCR testleri, test yöntemlerinin altın standardı olarak kabul ediliyormuş.

Bosch’un hızlı testinin avantajları yalnızca hızlı analizde değil, aynı zamanda kullanım kolaylığında da yatıyor. Bir swab kullanılarak hastanın burnundan ve boğazından bir numune alınıyor ve test kartuşuna yerleştiriliyor. Ardından, test için gerekli tüm reaktifleri içeren test kartuşu, otomatik analiz için Vivalytic cihazına yerleştiriliyor. Kullanıcı dostu olacak şekilde tasarlanan Vivalytic, tıbbi personelin nasıl çalıştırılacağı konusunda kısa bir eğitim alması yeterli oluyormuş.

Güncel İçerikler