Silikon Vadisi merkezli Founder Institute, global pazarda büyümek isteyen girişimler için Türkiye programını duyurdu

Fikir aşaması girişimcilik hızlandırma programı olan Founder Institute, global bölgesel merkezleri içerisine Türkiye’yi de eklediğini açıkladı.

Her sene iki kere açılacak ve Türkiye ile civarındaki bölgelerde kurulan girişimcilerin başvurabileceği programları ile Founder Institute’un amacı senede 20 global şirketin kurulmasını sağlamak. Başvuruları açılan programa, Türkiye’nin önde gelen mentor ve kurucuları ile birlikte çalışma fırsatı bulacak girişimcilerin fi.co/apply/turkey adresinden daha fazla bilgi edinmesi ve başvurularını tamamlamaları mümkün.

  • Her zaman kaynağından doğru haber ve şeffaf bilgi vermek adına; programın ücretli olduğunu hatırlatalım, ancak bu içerik sponsorlu bir gönderi de değildir.

Girişimciler, Founder Institute Turkey‘in açılışa özel olarak oluşturduğu ücretsiz online eğitim ve etkinlikleri takip edip kayıt olabilirler. Girişimciler eğitimlerde global bir startup oluşturmak için atmaları gereken ilk adımları öğrenebilecek ve başarılı örneklerin vakalarına erişebilecekler.

Her kriz döneminde olduğu gibi, yepyeni fırsatların ortaya çıktığı bu dönemde, Founder Institute Turkey programı, girişimcilere, deneyimli yöneticiler eşliğinde online takip edebilecekleri bir yol haritasının yanı sıra başarılı bir yatırımcı, mentor ve girişimci ağı erişimi sağlamaktadır. İnsana odaklanan program yapısıyla, işlerine devam etmek zorunda olan kurumsal çalışanlara da açık olan yapısıyla, fikirlerine olduğu kadar girişimcilerin kendilerinin gelişimlerine de destek olmaktadır.

Programa katılan tüm paydaşlar ortak hisse sistemi ile birbirinin başarısına ortak olmaktadır. Founder Institute mezunları arasında, operasyonlarının bir kısmı halen Turkey’da olan, Türk Girişimci Eren Bali’nin tarafından kurulmuş ve milyar dolar değerlemeyi geçerek “Unicorn” olmuş şirketlerden Udemy’nin yanı sıra, Realty Mogul, Travelcar, goplaceit, Appota ve daha birçok başarılı örnek bulunmaktadır. Ek olarak, 2020 Turkey programı ile Founder Institute dünya genelinde yüzlerce startup lideri ile bir araya gelerek fikir aşamasındaki ve MVP aşamasındaki girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik oluşturduğu en yeni eğitim içeriğini bu sene güncelledi.

Founder Institute Turkey, daha önce ODTÜ Teknokent’in San Francisco’da kurduğu Global Hızlandırma Programlarının ve UNDP’nin yürüttüğü SDG Etki Hızlandırma programının yöneticileri olan Beliz Bediz Sinan ve Melek Yatırımcı Ozan Sönmez’in yanı sıra, MIT Enterprise Forum Pan Arab’ın yöneticilerinden Sahar El Zaloua, Türkiye’nin en tecrübeli özel hızlandırıcı programları yürütücüsü Viveka’nın Kurucu Ortağı Emin Okutan ve Program Yöneticisi Yashar Kardar tarafından yönetilecektir.

Alanında Türkiye’deki en deneyimli kurucu yönetim ekibinin yanı sıra, Founder Institute Turkey içerisinde, Türkiye’de birçok girişime yatırım yapmış, şirket kurmuş ve global yatırımcılardan destek almış bir çok tecrübeli isim bulunmakta. Bu isimlerden bazıları;

  • Aydın Öztunalı: Melek Yatırımcı
  • Barış Okur: Viveka Kurucu Ortağı
  • Dinçer Sözütok: Onlock Kurucu Ortağı
  • Erdem Lafçı: APPS
  • Erhan Ertan: Neurocess Inc
  • İlknur İlkyaz Gül: Growth Circuit ve CoZone Kurucu Yöneticisi
  • Kuntay Aktaş: Btech Innovation
  • Özgür Deniz Önür: Invidyo Kurucu Ortağı
  • Samican Tandoğdu: Picus Stratejiden Sorumlu Yönetici
  • Sertaç Yakın: Melek Yatırımcı
  • Zafer Elcik: Otsimo, Kurucu Ortağı

Programa başvurmak isteyen girişimci adayları detaylı bilgiye ulaşmak ve başvurularını tamamlamak için fi.co/apply/turkey adresini ziyaret edebilirler. 10 Ekim’e kadar ön kayıt yaptıran girişimciler, çeşitli ek imkan ve burslardan yararlanabileceklerdir.

Güncel İçerikler