iyzico kurucu ortağı Tahsin Işın “Evet iş hayatına ara veriyorum ama sağlığımı kazanarak geri döneceğim.”

Geçtiğimiz yıl içerisinde PayU tarafından satın alınan yerli girişim iyzico‘nun kurucu ortağı Tahsin Işın, şirket ile yollarını sağlığı nedeniyle bir süreliğine ayırdı.

egirişim olarak sevgili Tahsin Işın‘ın bu süreci başarı ile atlatacağına ve yepyeni bambaşka hikayeler yazacağına inanıyoruz.

Tahsin Işın’ın Medium hesabındaki açıklaması:

“Güçlü biçimde geri dönmek için ayrılık kararı almak”

“Değerli dostlarım ve bağlantılarım;

Bir süredir sessizliğimi fark ederek bana soru soranları ve pandemi kapsamında bunun normal bir süreç olduğunu hissedenleri de düşünerek artık bir açıklama yapmam gerektiğine karar verdim. Hayat tüm güzellikleri ve hüzünleriyle beraber insanlar için hızla yaşanmaya devam ediyor. Evet, bazen kapımızı çalan güzellikler olurken bazen de zorluklarla karşılaşabiliyoruz. Bu hem iş dünyası hem de özel hayat için geçerli.

Hayatımın son 8 yılı; değerli dostum, yol arkadaşım Barbaros ve çok sevdiğim iyzico ekibiyle oldukça yoğun ve büyük başarılarla geçti. İki Türk girişimci olarak bir hayale inandık ve o hayali gerçekleştirdik. Bunu da tüm dünyaya duyurmanın mutluluğunu yaşadık. Tüm bu süreçlerde iyzico ekibi olarak zaman zaman zorluklarla karşılaşsak da bu zorlukları aşmayı başardık. Bugün gelmiş olduğumuz noktada bir hayali başarmanın gururunu ve mutluluğunu yürekten hissediyorum.

İnsanlar bazı şeyleri ifade etmekte zorlanabiliyor ama bu hayatta şahsen en sevdiğim, zoru aşmak… Günümüz şartlarında çevremizde çok sayıda sevdiğimiz, tanıdığımız insanın kapısını çalan, adını bile duymaktan hoşlanmadığımız kanser, bu sefer benim kapımı çaldı. Herkes gibi ben de hiç tanımadığım, bilmediğim bu hastalıkla hiç beklemediğim bir anda yüz yüze gelince şok olmadım değil. Ancak o kısa süreli şaşkınlığın ardından tüm ailem, yakın dostlarım ve kendimi güvenle emanet ettiğim doktorlarımın müthiş desteğiyle girişimci-savaşçı ruhumla kazanacağıma emin olduğum bir süreci yaşıyorum. Şu an tedavimde iyi bir noktadayım ve her şeyin daha iyi olabilmesi adına tedavim bir süre daha devam edecek…

Hayallerimden asla vazgeçmiyorum ama sağlığıma daha hızlı kavuşmak üzere enerjimi doğru kullanabilmek için biraz plan program değişikliği yapmam gerekiyor. Bu noktada ilk olarak çok sevdiğim ve bir o kadar benim için önemli olan iyzico-PayU’daki aktif yöneticilik görevimden ayrıldığımı ve hissedar olarak devam edeceğimin bilgisini vermek istiyorum.

Bedenen iyzico Park’ta olamasam da ruhen hep ekibin yanında olacağım ve artan başarılarımızı gururla takip etmeyi sürdüreceğim.

Öte yandan; tedavim sürerken büyük bir enerji harcamayacak şekilde girişim dünyasından pek kopmayı da istemiyorum, zira bu bana içimdeki umudu ve mutluluğu besleme fırsatı sunacak. Girişimcilikten gelen bir profesyonel olarak hem tecrübelerimi paylaşabileceğim hem de yatırım desteği sunabileceğim gelecek vadeden genç girişimcilerle iletişimde olmak düşüncelerim arasında. Yüz yüze olamasa da hem siz değerli dostlarımla hem de genç arkadaşlarımla sosyal medya ve dijital platformlar aracılığı ile dönem dönem iletişimde olmaya çalışacağım.

Dünyanın ve kişisel dünyalarımızın daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu olduğu günlerde yüz yüze de görüşebilmek, yeni başarılar hakkında sohbet edebilmek üzere!”

Tahsin

Güncel İçerikler