Girişimlere yatırım yapmak için kurulan Boğaziçi Ventures, Azerbaycan’da faaliyete başlıyor

Azerbeycan İnovasyon Ajansı'nın girişimiyle Boğaziçi Ventures'ın bir temsilciliği Azerbaycan'da faaliyetlerine başlıyor. Böyle bir işbirliği Azerbeycan’da ilk kez gerçekleşmiş oluyor.

Türkiye’nin önde gelen girişim sermayesi yatırım fonlarından biri olan Boğaziçi Ventures’ın değerlendirmesine göre, Azerbaycan’da bilgi teknolojileri ve yeniliklerin gelişme hızı, bölgede girişim faaliyetlerinin başlatılması için elverişli koşullar yaratıyor.

Boğaziçi Ventures’ın temel amacı, Azerbaycan merkezli girişimlerin hızlı bir şekilde gelişmesini ve finansal kaynaklara ulaşarak dış pazarlara erişimini sağlamaktır. Boğaziçi Ventures’ın Azerbaycan’da faaliyete geçirilmesinin bölgenin genel ekonomisini güçlendirmesinin yanı sıra, son yıllarda yerel girişimlerin aktif büyümesi sonucunda bölgeye dikkat çekmesi ve Azerbaycan’ın bölgesel bir teknoloji merkezi haline gelmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Açılış törenine, Türkiye’nin Olağanüstü Büyükelçisi ve Tam Yetkili Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Ozoral ve BV Azerbaycan ofisi temsilcisi Turan Almammedov katıldı. Etkinlikte İnovasyon Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tural Karimli, Azerbaycan’da inovasyon ve yüksek teknolojinin gelişmesi için yapılacak çalışmalar ve gelecek planları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda, potansiyel yerel girişimlerin Boğaziçi Ventures ile geniş işbirliği tartışıldı.

Boğaziçi Ventures’ın temel amacı, Azerbaycan’da gelecek vaat eden girişimlere hem finansal destek hem de küresel ölçeklendirme konusunda bilgi sağlayarak hızlı gelişim ve dış pazarlara erişim sağlamaktır. Son yıllarda yerel girişimlerin aktif büyümesi sonucunda, bölgeye dikkat çekilmesi ve Azerbaycan’da bir girişim fonu açılması, bölgenin genel ekonomisinin güçlenmesinde ve ülkenin teknolojik bir yapıya dönüşmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

Boğaziçi Ventures bünyesinde yer alan BV Growth fonu, sadece Türkiye’de kurulmuş ve uluslararası açılım vizyonuna sahip büyüme aşamasındaki teknoloji şirketlerine yatırım yapmayı amaçlamaktadır.

Güncel İçerikler