Yerli oyun girişimi Click Game Studio, VOR Studio’dan 4.5 milyon TL yatırım aldı

Oyun girişimciliğinin hızla yükselişe geçtiği günümüzde yerli oyun girişimlerinin hikayelerini ve aldığı yatırımları sizlerle Oyun Girişimciliği kategorimizde güncel olarak paylaşmaya devam ediyoruz.

Mart 2020’de Bursa’da temelleri atılan oyun şirketi Click Game Studio, doğrudan kurucusunun bize ulaşması ile edindiğimiz bilgi doğrultusunda VOR Studio‘dan 4.5 milyon TL yatırım aldığını duyurdu.

Girişimin kurucu ortağı Ali Özer “Lise yıllarında flash oyun web sitesi yaparak başladığım yazılım sektörüne 2017 yılında eşim ve aynı zamanda lise yıllarında ekip arkadaşım olan Buse ile beraber Buse Game girişimini kurduk. Oyun sektörünün dinamiklerini, pazarlamasının çok önemli olduğunu anladıktan sonra kişisel olarak kendimizi geliştirmeye başladık. Buse kendisini yazılım alanında geliştirmeye devam etti ben ise özel bir şirkette çekirdekten başlayarak birçok alanda yetiştirildim. 2020 Şubat ayında Bursa’da Pratik zekası ve oyun konusunda çok iyi fikirleri olduğunu düşündüğüm aynı zamanda da çocukluk arkadaşım olan Denizhan ile birlikte kendi şirketimizi açmaya karar verdik.” dedi.

Hedefleriyle ilgili Özer, egirişim’e yaptığı özel açıklama ile: “Birçok hedefimiz var. Bilgelik Projesini lokal olarak Türkiye’de başlıyoruz ve kısa süre sonra bütün dünyaya açılacağız. Daha sonra ikinci bir büyük projemizi direk dünya ile eş zamanlı olarak piyasaya sunacağız. Amacımız Click Game Studio şirketinin çalışanlarını en mutlu olabileceği şekilde devam ettirip oyun sektöründe ekip arkadaşlarına verdiği değer ile birlikte anılarak dünyada önemli bir marka olabilmek.” dedi.

Bu haberimizin içeriğini soru cevap şeklinde devam ediyoruz.

Özer “İlk projemiz Bilgelik Online Kelime Oyunu. Şu anda hiç oyun oynamayan birisi, kelime oyununu oynayınca eğer seviyorsa bu oyunu bırakmıyor. Bu kişiye farklı bir oyun oynatamazsınız ama Kelime oyununu oynatabiliyorsunuz. Bunu farkettikten sonra ilk projemizin bir kelime türünde yapmaya karar verdik. İlk testlerimiz çok olumlu geçti ve şimdi yeni bir tasarım ve ödüllü yarışma bölümü ile kullanıcıları daha mutlu edeceğiz. Hyper Casual oyun türü amaçsızca insanların vakitlerini aldığını düşünüyorum. Ve o kadar çok dünyada studyo buraya içerik üretmeye çalışıyor ki, artık saçmaladıklarını düşünüyorum. Biz Bilgelik Projesinde hem insanları yarıştırıyor, hemde kelime haznelerini geliştiriyoruz. Bilmediği kelimelerinin üzerine dokununca anlamlarını hızlıca öğrenebiliyorlar. Özellikle çocuk gelişimi ve Alzheimer hastalıklarına da çok iyi geldiğini yapılan araştırmalar sonucu görüyoruz. Bundan sonraki projelerimizde de bu düşünce yapısı ile devam etmeyi planlıyoruz.”

Ayrıca yatırımla ilgili de “VOR Studio tarafından 4.5 milyon TL’lik yatırım aldık. Reklam ve pazarlama alanında çok uzmanlar. Bizim en büyük eksiğimizi yatırımcımız ile aşacağımızı düşünüyoruz. Birlikte daha çok proje yapıp Click Game Studio şirketini önemli bir marka haline getirmek istiyoruz.” dedi.

Oyun girişimciliği odaklı içeriklerimizi üretmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler