Yerli fintech girişim Papara’nın azınlık hisseleri yaklaşık 300 milyon dolara satılıyor

Yerli ödeme sistemleri girişimi Papara, azınlık hisse satışı için danışmanlık şirketi Raiffesien Bank‘ı yetkilendirdi. Şirketin azınlık hisseleri için yaklaşık 300 milyon dolar teklifler geldiği söyleniyor.

Konuya yakın dört kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre Papara ile global finansal ödeme şirketleri ilgileniyor. Şirketin ne kadarlık bir azınlık hissesi satmayı planladığı henüz netleşmedi.

Tüm faaliyetlerini Merkez Bankası’nın denetiminde sürdüren Papara, kullanıcılarına ücretsiz online para transferi hizmeti ve döviz işlemleri fatura ödeme hizmetleri vb. sunuyor. Ağustos 2016’da faaliyetlerine başlayan şirketin 7 milyon TL’lik sermayesi bulunduğu söyleniyor. 4 yılda 100 milyar liranın üzerinde işlem hacmine ulaşan şirketin 4 milyon civarında kullanıcısı olduğu ifade ediliyor.

Habertürk’ün haberine göre “Konuya yakın bir kaynak, Papara’nın azınlık hisselerinin satışını yürütmek üzere Raiffeisen Bank’ın yetkilendirildiğini belirterek, yabancı fintech’lerden gelen azınlık hisse tekliflerinin büyüklüğünün 250-300 milyon dolar aralığında olduğu söylenmiş. Aynı kaynak, şirketin toplam değerlemesinin ise çok daha büyük olduğunu kaydetmiş.”

Güncel İçerikler