Türk ilaç şirketi Abdi İbrahim, İsviçre merkezli OM Pharma’nın yüzde 28.5 hissesini 530 milyon dolara satın aldı

Türkiye’nin önemli ilaç şirketlerinden biri olan Abdi İbrahim, İsviçre merkezli biyoteknoloji şirketi OM Pharma‘nın yüzde 28.5 hissesini yaklaşık 530 milyon dolara satın aldı.

18 Eylül’de tamamlanan satın alma ile Abdi İbrahim yaptığı açıklamada; “Bu arada OM Pharma, bizim ortaklığımızla Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ülkelere erişebilecek” dedi.

OM Pharma’nın ikinci büyük hissedarı olmanın Abdi İbrahim’e Latin Amerika, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dünya pazarlarına erişim sağlayacağı belirtildi. Bu yatırımla birlikte Abdi İbrahim, OM Pharma’nın biyoteknolojik çalışmalara yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetlerine 265 milyon dolar ayırdığı söyleniyor.

Bu anlaşma kapsamında OM Pharma’nın portföyündeki bazı ilaçların Abdi İbrahim’in İstanbul bulunan fabrikasında üretileceği planlar arasında gösteriliyor.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut‘un yaptığı açıklama ile; “Yerli ilaç sektörünün yaşamsal önemi, dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği zorlu pandemi döneminde daha iyi anlaşıldı. Son 18 yılda Türkiye pazar lideri olurken hep yüksekleri hedefledik. Dünyadaki ilk 100 ilaç firmasına giren ilk Türk şirketiyiz.” dedi.

Güncel İçerikler