Apple Watch Series 6’nın özellikleri ve fiyatı

Apple, bugün Time Flies mottosuyla düzenlediği etkinliğinde yeni Apple Watch Series 6, Apple Watch SE ve 4. nesil iPad Air‘ı duyurdu.

Etkinliğin önemli cihazlarından biri Apple’ın Watch Series 6‘yı duyurdu. Bu ürünün en önemli özelliklerinden biri uyku takibi yapabiliyor olması oldu. Yeni Apple Watch 6, kandaki oksijen oranını ölçebiliyor ve gelişen özellikleriyle bir önceki Apple Watch 5’e göre yüzde 20 daha hızlı çalışıyor.

Apple Watch Series 6 sadece sahip olduğu teknik özelliklerle değil görünüm tarafında da önemli yenilikler barındırıyor. Yeni Apple Watch, altın yeni mavi ve kırmızı renk seçenekleri olmak üzere toplamda beş renk seçeceğiyle karşımıza çıkıyor.

Apple Watch Series 6’nın gövdesi tamamı geri dönüştürülebilir alüminyum malzemeden yapılmış. Yeni renk seçeneklerine sahip spor kayışlar ve yeniden tasarlanan deri kayış, Apple Watch Series 6’nın yeni tasarımıyla uyum sağlıyor.

iPhone 11 Pro’nun işlemcisi Apple Watch için özelleştirildi

Yeni Apple Watch Series 6’da kullanılan Apple Silicon 6 işlemcisi, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinde veren Apple A13 Bionic işlemcisinin Apple Watch için optimize edilmiş hali olarak karşımıza çıkıyor.

Apple Watch Series 6’nın ekranında da önemli bir geliştirme bulunuyor. Her zaman açık ekrana sahip olan Apple Watch Series 6 bir önceki modele göre 2.5 kat daha parlak bir ekran sunuyor. Böylelikle açık havada saati daha net görmek mümkün oluyor.

Apple Watch için yeni tasarlanan Apple Fitness+ uygulaması, yoga, dans, bisiklet gibi birçok farklı aktiviteyi en iyi şekilde takip etmenizi sağlıyor. Fit ve sağlıklı kalmanızı sağlayan uygulamada iPhone, iPad ve Apple TV üzerinden aktivite videolarını izleyebiliyor ve bu videolardaki aktiviteleri uygularken takibini Apple Watch üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Fitness+ uygulaması, Apple Music ile entegre çalışarak aktiviteye özel uyumlu çalma listelerini de sizinle buluşturuyor.

Apple, yeni Apple Watch Series 6’yı cuma gününden itibaren satışa sunacak. Yeni Apple Watch’ın Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı ve fiyat etiketi ise henüz bilinmiyor. ABD fiyatı 399 dolar olarak açıklandı. Türkiye fiyatı açıklandığında ise güncellemeyi yapacağız.

Güncel İçerikler