Mobil projeler için derleme ve yayınlama platformu: Appcircle

Yerli girişim Appcircle, mobil uygulama derleme ve yayınlama platformu yeni kullanıcılarını bekliyor.

Mobil projeler için derleme ve yayınlama platformu Appcircle herkesin kullanımına açıldı.

Appcircle, mobil uygulamalar için derleme, yayınlama ve test süreçlerini otomatikleştiren ve basitleştiren bir platformdur. Kullanım için DevOps bilgisi ya da özel bir yazılım gerektirmemektedir. Tüm popüler geliştirme altyapılarını desteklemektedir.

Appcircle, bir dijital dönüşüm girişimi olan Smartface’in içerisinden çıkan yeni bir girişim olarak 2020 başında hayata geçmiştir. Appcircle, kurumsal mobilite alanında 10 yılı aşkın deneyime sahip uzman bir ekip tarafından geliştirilmektedir. Dünya çapında edinilmiş kurumsal deneyimlere dayanarak mobil CI/CD süreçlerinin iyileştirilmesini hedeflemektedir.

Daha hızlı ve daha düşük maliyetli mobil uygulama süreçleri

Mobil geliştiriciler ortalama olarak zamanlarının yüzde 15 ile yüzde 20’sini derleme ve yayınlama süreçlerine harcamaktadır. “The State of Mobile CI/CD in 2020” raporuna göre de mobil CI/CD süreçleri çoğunlukla DevOps ekipleri değil de mobil geliştirici takımlar tarafından yönetilmektedir.

Appcircle, tüm CI/CD süreçlerini ve çıktılarını tek bir kurumsal mobil DevOps platformunda toplamaktadır. Appcircle, bu süreçleri tümüyle otomatikleştirerek

  • Geliştiricilerin iş yükünü azaltır ve operasyon maliyetlerini düşürür
  • Uygulama yayınlama süreçlerini hızlandırır
  • Özel DevOps bilgisi gereksinimi ortadan kaldırır
  • Manuel operasyona bağlı kullanıcı hatalarını azaltır

macOS olmadan mobil uygulama yayınlamak artık mümkün

Google Flutter ekibinin yaptığı araştırmaya göre, Flutter geliştiricilerinin sadece yüzde 27’si macOS kullanmaktadır.

Bununla birlikte, iOS uygulamaları yayınlamak için macOS kullanmak şarttır. Appcircle ile, macOS çalıştıran bir cihaza gerek duyulmadan aşağıdaki dillerle geliştirilen iOS ve Android projelerini derlemek ve yayınlamak mümkündür:

  • Obj-C/Swift
  • Java/Kotlin
  • Flutter
  • React Native
  • Smartface

Kurumsal Mobil CI/CD süreçlerini basitleştirin ve merkezileştirin

The State of Mobile CI/CD in 2020 raporuna göre, kurumların %68’i mobil CI/CD için on-premise (kurum içi) ya da private cloud çözümleri tercih etmektedir.

Appcircle, güvenilir ve yüksek performanslı AWS altyapısı ile SaaS ve private cloud olarak kurumlara sunulmaktadır. İsteyen kurumlar için çok yakında kurum içi kurulum seçeneği de sunulacaktır. Appcircle’ın 20 yılı aşkın mobilite deneyimine sahip kurucu ortağı Osman Çelik de böyle bir çözüme olan ihtiyacı şu sözlerle ifade ediyor:

“Mobil dünya hızlı ve hatasız sürüm çıkmayı gerektiriyor. Kurumların yaşadıkları sorunları dikkate alarak bu süreçleri otomatikleştirmek amacıyla Appcircle’ı geliştirdik. “

Pandemi döneminde uzaktan çalışan kullanıcılar, kurumlardaki ortak test cihazlarına erişemediler ve farklı cihazlardaki testlerde sorunlar yaşadılar. Appcircle bu sorunları çözmek adına tarayıcı tabanlı cihaz erişimi özelliğini geliştirdi. Appcircle, Android 4’ten 10’a, iOS 8’den 13’e yayılan geniş bir cihaz havuzunda mobil uygulamaları tarayıcı üzerinden çalıştırabilmektedir. Böylece, kullanıcılar, iOS ve Android projelerini gerçek cihaz deneyimi ile anında test edebilmektedir.

Güncel İçerikler