Meyve ve sebzelerin raf ömrünü uzatan yerli girişim Nanomik, Rockstart’tan 100 bin Euro yatırım aldı

Sizlere Ekim 2017’den bu yana geçirdiği tüm süreçlerle ve önemli gelişmeleriyle ilgili yer verdiğimiz girişimlerden Nanomik, özel olarak aldığımız bilgi doğrultusunda, Avrupa’da faaliyet gösteren dikey hızlandırıcılardan Rockstart‘tan 100 bin Euro yatırım aldı ve programa dahil oldu.

Buse Berber Örçen ve Arda Örçen tarafından kurulan yerli girişim Nanomik, meyve-sebzelerin raf ömürünü uzatan ürünler geliştiren bir biyoteknoloji girişimidir.

Rockstart ise; yeni teknolojiler, enerji, tarımsal gıda ve sağlık alanlarındaki girişimlere hem yatırım yapıyor hem de bir hızlandırma programına dahil ederek onların tüm ihtiyaçlarını karşılayarak büyümesini sağlıyor.

Nanomik’in; Çiftçilere, HORECA sektörüne ve son kullanıcıya olmak üzere üç tüketici grubu için ürünleri bulunuyor. Bu noktada girişim, meyve-sebzelerin tarladan soframıza gelene kadar tüm süreçteki doğal korunmasını sağlıyor. Arda Örçen’den aldığımız bilgi bu ürünler meyve-sebze üzerinde kullanıldığında yüzde 99’a kadar bakterilerden arındığı söyleniyor.

Nanomik, bu yatırımla birlikte globale açılma noktasında ilk büyük atılımını yapacak ve Avrupa’daki faaliyetlerini hızlandıracak. Yeni gelişmeleri oldukça da sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler