Startupmarket, yeni girişimleri keşfetmek isteyenler için Kaşif Paketi’ni duyurdu

Girişimlerin ve yatırımcıların online buluşma noktası ve bizim de iş birliği içerisinde olduğumuz StartupMarket, son 10 ayda 100 bin tekil ziyaretçiyi ağırladı ve platformdaki girişimler toplamda 1 milyon’dan fazla kez incelendi.

2020 yılında ‘yatırım arayan startuplar’ özelliğine odaklanan StartupMarket, daha fazla detay görmek isteyen profesyoneller için de ücretli paketlerini duyurdu.

StartupMarket, yeni girişimleri keşfetmek ve daha yakından tanımak isteyen yatırımcı adayları için Kaşif Paketi‘ni duyurdu.

2018 yılı başında kurulan StartupMarket, geride bıraktığı 2 buçuk yılda 1200’den fazla girişiminin kendini listelediği bir platform haline geldi ve 7.000’den fazla bireysel kayıtlı üyeye ulaştı.

StartupMarket’te bugün 60’tan fazla girişim platform üzerinde yatırım arıyor. Farklı aşamalarda bulunan girişimlerin aradığı yatırım tutarları ise 30 Bin Dolar’dan 300 Bin Dolar’a kadar geniş bir yelpazede yer alıyor. Kısa zamanda, StartupMarket, platformda bulunan ve yatırım arayan girişimlerin 8’inin yatırım bulmasına aracı oldu.

Her seviyede yatırımcı için yeni paketler

Platformun girişimler için her zaman ücretsiz olacağını söyleyen StartupMarket ekibi, girişimlere ücretsiz hizmet vermeye devam edebilmek için yatırımcı ve yatırımcı adayları için Premium Paketler sunuyor.

Giriş paketi olan yeni “Kaşif Paketi”, startup gündeminden kopmak istemeyen meraklılar ve teknoloji severler ile melek yatırımcı adaylarına hitap ediyor. Yıllık 129 TL’den satın alınan Kaşif Paket’e sahip olan kullanıcılar, standart üyelere ek olarak yatırım arayan girişimleri tek seferde inceleyebiliyor, girişim aşaması ve çalışan sayısı gibi özel filtreleri kullanabiliyor, StartupMarket uzmanlarından özel bilgi, yorum ve raporlar alabiliyor.

“Profesyonel bireysel yatırımcı”, “melek yatırımcı¨ ve ¨yenilikçi kurumlar” için sunulan paketler ise, ekosistemde daha görünür olmalarını sağlayan kendi adlarına özel bir portföy sayfası oluşturmalarına imkan veriyor. Yatırımcılar kendi portföy sayfalarında girişimlerden başvuru alma, portföydeki girişimleri takip etme, durum güncellemesi (status update) isteme gibi ayrıcalıklara sahip oluyor. Yıllık satılan üyelikler için bireysel yatırımcıların “Pro Paket”e 1.000 TL, kurumsal yatırımcılar ve şirketlerin ise “Kurumsal Paket”e 5.000 TL ücret ödemesi gerekiyor

2020 yılı Ocak ayından Ağustos ayına platformun ziyaretçi sayısının 3 katına çıkmasından oldukça memnun olduğunu paylaşan StartupMarket Kurucu Ortağı Serkan Bağçe, “Ekosistemi büyütmenin temelinde girişimlerin müşteri ve yatırımcı havuzunun genişletilmesi yatıyor¨dedi ve beyaz yaka çalışanların Türkiye startup ekosistemine yıllık 100 Milyon Dolar’dan fazla yatırım yapabileceği bir potansiyel olduğunu ekledi. Bağçe, yatırım yapmak isteyen ama yatırım süreci hakkında bilgisi ve zamanı olmayan potansiyel yatırımcılara yönelik çözümler üzerine çalıştıklarını ve uluslararası açılım için hazırlıklara başladıklarını ekledi.

Güncel İçerikler