Yapay zeka platformu Myst AI, 6 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Myst Al, elektrik konusunda zaman serileri tahminlerinde bulunabilmek için bir yapay zeka platformu geliştirmek amacıyla 6 milyon dolarlık bir finansman sağladı.

Crunchbase’de yayınlanan habere göre ve aynı zamanda şirketin kurucu ortağı ve CEO’su olan Pieter Verhoeven, Valo Ventures’ın Gradient Ventures’a yaptığı yatırımla birlikte Myst AI’nın 2018 yılında 2 milyonluk finansmanı oldu. Yeni finansmanla birlikte şirket 8 milyon dolarlık bütçeye sahip oldu.

San Francisco merkezli yeni bir girişim, elektrik arz/talep tahminine yönelik bir veri analizi platformu oluşturmak için Al kullanıyor. Bu yeni yatırım tahminler için sunulan bir üyelik hizmeti için kullanılacaktır.

Verhoeven zaman serilerinin durağan olmamasından ve hep hareket halinde olmasından dolayı eşsiz bir niteliğe sahip olduğunu söyledi.

“Bu şirketler için delice bir şey. Eğer geleceği tahmin edebilirseniz bu çok değerli bir şey olacaktır fakat böyle olması için de doğru tahminler yapmanız lazım.” “ Tahmin yapabilmek, gıda atıkları ya da iklim değişiklikleri için önemli olan sorunları çözmek için anahtar görevi görecektir. Elektrik talebi aslında bir gecede bir şeyi şarj etmek ya da Tesla alabilmek gibi şeylere bağlıdır.”

Myst Al gizlilik modundan biraz çıktı ve 2021’de kendini tanıtmaya ve ölçeklendirmeye hazırlanıyor. Verhoeven, A Serisi’nin şirketi daha da büyütmeye yardımcı olduğundan bahsetti. Şirket, elektrik şirketlerine elektrik kullanım yönelimlerini tahmin etme ve piyasada enerji tedarik etme ve satma konusunda yardımcı olmaya odaklanıyor. Aynı zamanda farklı konular içinde planları olduğunu ekledi.

Myst AI, daha fazla müşteri kazanmakla birlikte müşterilerin kendi enerji tahminlerini yapabilmeleri için ekibini büyütmeyi ve gelecek yıl için yeni bir platform oluşturmayı planlıyor.

Fotoğraf: Myst AI kurucuları Titiaan Palazzi ve Pieter Verhoeven.

Güncel İçerikler