WhatsApp entegresiyle eticaret mağazası kurulumu sağlayan Bikayi, 2 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli ödeme ağ geçitleri ve sipariş takibi ile ücretsiz WhatsApp entegresiyle e-ticaret mağazası kurulumu sağlayan B2B girişimi Bikayi, 2 milyon dolarlık tohum yatırım aldı.

Girişimin tohum yatırımcıları arasında Mentus Ventures, Y-Combinator, Pioneer Fund ve Ankur Nagpal bulunuyor. Bikayi’nin Kurucu Ortağı Sonakshi Nathani, girişimin aldığı bu yatırım ile ürün geliştirmeyi hızlandırmak, platformu hızlandırmak ve bir milyon yeni satıcı için daha fazla işe alım yapmak için kullanacağını söyledi.

2019 yılında Sonakshi Nathani ve Ashutosh Singla tarafından kurulan Bikayi uygulamasında küçük işletmelerin çevrimiçi mağazalarını hızla oluşturmalarına ve WhatsApp’ta e-ticareti yönetmek için onlara doğru araçları sağlamalarına olanak tanıyor. Uygulama şimdilik Google Play Store’da hizmete sunuldu. Bikayi’deki satıcılar halihazırda 2 Rupi’nin üzerinde günlük işlemler yapıyor. Uygulama ilk olarak, Hindistan genelinde 3.000’den fazla kasabadan marketler, toptancılar, üreticiler ve perakendeciler tarafından kullanılıyor.

Bikayi yatırımcılarından Ankur Nagpal, “Bikayi, Y-Combinator’un destek verdiği girişimler arasında beni en çok heyecanlandıran şirket. Hindistan’daki milyonlarca küçük yerel işletme ve nihayetinde tüm gelişmekte olan dünya ülkeleri için tercih edilen uygulama olmak için muazzam bir fırsata sahipler. Hindistan’da başarının ayrılmaz bir parçası olan ticareti hem yerel hem de kişisel yapmak onların büyümesini sağlayan etkenler arasında.”

Güncel İçerikler