Erken kanser teşhisi için testler üreten Freenome, 270 milyon dolar yatırım aldı

Erken kanser teşhisi için testler üreten biyoteknoloji girişimi Freenome, çok fazla talep alan 270 milyon dolar Seri C finansmanıyla bu zamana kadarki en büyük yatırım turunu bitirdiğini duyurdu. 

Bu yeni yatırım, şirkete, şirketin kurulduğu tarih olan 2014’ten bugüne kadar 500 milyon dolardan fazla fon sağladı. Freenome geçen sene 160 milyon Seri B yatırımı toplamıştı.

Şirket, rutin kan alımıyla erken kanser tespiti için tescilli bir çoklu omik platformuna öncülük ediyor. Söz konusu yatırımdan elde edilen gelirin, kalın bağırsak kanser taraması ve kanser öncesi lezyon tespiti yapılabilen bir kan testi için PREEMPT CRC klinik çalışmasını hızlandırmaya gidecek. Ayrıca Freenome, diğer kanserler için kan testi portföyünü genişletmek ve platformunu geliştirmeye devam etmek için çalışıyor.

PREEMPT CRC, ABD’de şu anda kalın bağırsak kanseri tarama kılavuzları hakkında güncel bilgi sahibi olmayan 45 milyon kişiye yardımcı olmak amacıyla önemli olan kan testi için ABD Food and Drug Administration onayını desteklemek üzere Mayıs 2020’de başlatılan bir FDA tescilli klinik çalışmasıdır.

Freenome’nin yeni yatırımını yöneten ve yeni yatırımcısı olan Bain Capital Life Sciences’ın genel müdürü Jeffrey Schwartz, yazılı bir açıklamasında, Freenome’nin kanseri erken tespit etme konusundaki araştırmasının son teknoloji olduğunu söyledi.

“Freenome’un kanseri erken teşhis etmeye yönelik yenilikçi yaklaşımı, kanser taraması için gelişmiş ve farklılaştırılmış özellikleriyle sıvı biyopsi alanının öncüsüdür.” diye ekledi. “Platformun çeşitli kanser türlerini tespit etme yeteneği etkileyici ve platform büyümesini sürdürürken şirketle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Güncel İçerikler