Sağlık şirketleri için eğitim platformu çözümü sunan ACTO, 11.5 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık bilimleri şirketleri için çok kanallı bir eğitim platformu olan ACTO, 11.5 milyon dolarlık fonla Seri A yatırım turunu kapattı.

Toronto merkezli girişim; marka stratejileri, daha fazla kişiye ulaşma teknikleri ve hasta takibi konusunda 60’tan fazla ilaç ve tıbbi cihaz üreticisi ile birlikte çalışıyor.

Girişimin Kurucu ortağı ve CEO’su Parth Khanna tarafından; yatırımın, ticari bir öğrenme ve geliştirme portföyü oluşturulma sürecinin hızlandırılmasının yanı sıra ACTO’nun sağlık hizmeti sağlayıcılarından oluşan müşteri tabanını genişletme, stratejik satın alma ve ürün geliştirme için kullanılacağı açıklandı.

Khanna, “Son birkaç yıldır, sağlık hizmeti sağlayıcılarına erişim sağlamak ve ilaçları tanıtan satış temsilcilerinin tüketici bilincini anlamasına yardımcı olmak için çalışıyorduk.” diye ekledi. “Şimdi COVID-19 ile tüm bunlar daha da büyüyor. Asıl soru, paydaşlarla etkileşim kurmanın yeni, yaratıcı ve sanal yollarının nasıl bulunacağıdır.”

ACTO, üst düzey ticari ve klinik liderlerine gerçek zamanlı iş içgörüleri verirken, yapay zeka destekli mobil deneyimlerle sağlık bilimleri ekosistemindeki kilit paydaşları eğitir ve onlarla etkileşim kurar.

Şirket, ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarını sanal olarak birleştirmek ve desteklemek için tasarlanmış bir dizi yeni özellik getiriyor. Doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık hizmeti sağlayıcıları artık hem ilaçlar hem de tıbbi cihazlar için diyaloğa dayalı yapay zekayı kullanarak talimatlara ve klinik bilgilere kolayca erişir ve böylece hastaların mümkün olan en iyi bakımı almasını ve yeni tedavilerden hızla yararlanmasını sağlar.

Yatırımların yanı sıra ACTO büyümeye de devam ediyor. Şirketin gelirleri 2018’den 2019’a yüzde 297, 2019 ile 2020 arasında ise yüzde 150 arttı. Şirketin Toronto, Boston, Raleigh, Kuzey Carolina ve Hindistan’da 85 çalışanı bulunuyor. Hedefleri, yıl sonuna kadar 100 çalışana sahip olmak.

Ek olarak ACTO, Ocak ayında AI asistanı içeren yeni bir ürün yayınlayacak.

Khanna, “Çok kanallı yaklaşımımızla bu yıl sağlam bir gidişat bekliyoruz.” dedi. “Sektörün yeni normalde kendini yeniden keşfetmesine yardımcı oluyoruz. Sağlık bilimlerinin değişme süreci yavaştı ancak artık herkesin dikkatini çekti ve ilaç ve tıbbi cihaz şirketleri görev çağrısına kayıtsız kalmıyor. “

Güncel İçerikler