Anlık kimlik doğrulama platformu Berbix, 9 milyon dolar Seri A yatırım aldı

ABD merkezli anlık kimlik doğrulama platformu Berbix, 9 milyon Dolarlık Seri A turu yatırım turunu tamamladı. Yatırım turunu yöneten Mayfield dışında bu tura Initialized Capital, Y Combinator ve Fika Ventures gibi mevcut yatırımcılar da katıldı. Alınan yatırım, operasyon boyutunu iki katına çıkarmak ve toplu işe alımlar yapmak için kullanılacak.

Berbix, 2018 yılında eski Airbnb güvenlik ekibi liderleri olan Eric Levine ve Steve Kirkham tarafından kuruldu. Şirket, insan gözünün algılayamayacağı sahtekarlığı anında tespit etmek için makine öğrenimi tekniklerini kullanan, manuel inceleme sürecini değiştiren ve bir kimliği iki saniye içinde doğrulayan bir kimlik doğrulama aracı geliştirdi.

Berbix kurucularından Levine, kimlik doğrulama için mevcut araçların ya çok pahalı ve kullanması zahmetli olduğunu ya da doğrulama sağlamak için yaklaşık beş dakika zaman kaybının olduğunu belirtiyor. Berbix’in aracı bir müşterinin web sitesine yerleştiriliyor ve kişilerin kimliklerinin ön ve arka fotoğraflarını güvenli bir şekilde sağlamasına olanak tanıyor. Sistem, yaş veya geçmiş kontrolü için gereken bilgiler gibi diğer faktörleri de kontrol ediyor.

McKinsey, iki yıl önce oluşturduğu raporunda kimlik doğrulama hizmetinin 2022 yılına kadar 20 milyar Dolarlık bir pazar olacağını bildirdi. Yazılımdaki teknolojik gelişmeler artık sahte kimlikleri ve diğer dolandırıcılık türlerini en iyisinden daha hızlı, ucuz ve etkili bir şekilde tespit edebiliyor. Gigya CEO’su olarak güvenlik sektöründe yaklaşık 15 yıl geçiren Salyer, Pazar açısından geçtiğimiz altı ayın bize daha önce çevrimdışı olarak yapılan işlerin artık dijital olarak yapıldığını ve gelecekte dijital olarak devam etme tercihiyle yapıldığını gösterdiğini söyledi.

Güncel İçerikler