Doktorlar arasında iletişim sağlayan platform: Doctor Follow

Çalışmalarına Türkiye’de başlayan yerli girişim Doctor Follow, doktorlar arasında iletişimi sağlayan yeni nesil uygulamadır.

Türkiye’deki doktorlara hizmet veren girişim, önümüzdeki yakın süreçte global pazarlarda da yer almayı planlıyor. Sahip olduklarını kendileri ifade ettikleri fonksiyonlar ve üst düzey yazılım altyapıları sayesinde; 2021 yılı ilk çeyreğinde önce Arap Körfezi, Türki Cumhuriyetler, Batı Avrupa’ya; 2021 son çeyrekte ise bütün Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya açılmayı hedefliyor.

Bekir Çakmak ve Enes Güler tarafından kurulan girişim, ilk çalışmalarına Mayıs 2019’da başladı.

Doktorlar arasında iletişim

Kurucuların yaptığı ortak açıklamaya göre; “Sahip olduğumuz geniş doktor ağı sayesinde özellikle halk sağlığını ilgilendiren konular başta olmak üzere hem ülkemizde hem uluslararası perspektifte projeler yol haritamızda yer almaktadır.” diyor.

Doctor Follow, doktorların birbirleri arasındaki bilgi alışverişini kolaylaştırdığı için mesleki ihtiyaçlarını kolay bir şekilde çözmesini sağlıyor. Ve bunu da bir web uygulaması yerine anında heryerden erişim sağlayabilecekleri mobil uygulama üzerinden gerçekleştiriyor. Ancak Yakında web uygulamasının da yayına alınacağı aldığımız bilgiler arasında bulunuyor.

Kurucuların açıklamasına göre, uygulamanın fonksiyon ve kapasitesi itibariyle Türkiye pazarında rakibi bulunmuyormuş, ancak dolaylı olarak; Facebook, LinkedIn ve WhatsApp gibi grup oluşturulabilen platformları rakip olarak görüyor.

Doctor Follow uygulamasını App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

Sadece resmi belgeler ile verifiye edilmiş kullanıcıları bulunyormuş. Doktorlar, diş hekimleri, tıp ve diş hekimliği öğrencileri bu platform üzerinden online tıp eğitimi alabiliyor, video ve fotoğraf gibi görsel öğeler ekleyerek bilimsel verileri meslektaşları ile paylaşabiliyor, PDF formatında dijital makaleler paylaşıp okuyabiliyor, hashtag ve mentioned altyapısı sayesinde dijital tıp kütüphanesi şeklinde araştırmalar yapabiliyor, vaka sunumları ile tecrübesini arttırabiliyor, ilgi alanına göre özel gruplar oluşturup efektif bilgi alışverişi yapabiliyor, kendi branşına ait dernekler ile etkin bir iletişim sağlayabiliyor, canlı yayın, toplantı ve kongrelerden anında haberdar olabiliyor, direk mesajlaşma sayesinde telefon numarasına sahip olmadan meslektaşı ile iletişime geçebiliyor.

1 milyon TL’lik yatırım

Nisan 2020 tarihinde İstanbul’dan Tazefikir Grup tarafından 1 milyon TL yatırım yapılan Doctor Follow, İTÜ Çekirdek’in 2019 girişimlerin arasında da yeri aldı ve aynı yıl düzenlenen Big Bang 2019’da çeyrek finale kadar yükseldi.

Güncel İçerikler