Pazarlamacılar için veri yönetim ve analiz aracı Supermetrics, 40 milyon Euro yatırım aldı

Pazarlamacıların kendi verilerini, seçtikleri veri hesaplama ve raporlama araçlarıyla uyumlu yani kullanıma hazır biçimde derlemelerine yardımcı olan SaaS girişim Supermetrics, 40 milyon Euro yatırım aldı.

Supermetrics, 2013 yılında Mikael Thuneberg tarafından Finlandiya’da kuruldu. 2018 yılında girişimlere yatırım yapmak için 463 milyon Euro’luk fon duyuran Highland Europe‘un liderliği ettiği yatırım turuna IVP de katıldı.

Burada girişimin amacı; çeşitli ve farklı pazarlama araçlarındaki verilerinizin görünümünü birleştirerek size tek bir platform olarak sunması ve dolayısıyla sizin o verileri daha rahat ve hızlı bir şekilde okuyup anlamlandırmanızı sağlamasıdır. Böyle şirketlerdeki pazarlama ekipleri neyin performans gösterip göstermediğini çok hızlı ve kolay bir şekilde görebiliyor. Supermetrics’in alt yapısı mühendis olmayanlar tarafından da kullanabilecek şekilde tasarlanmış.

Thuneberg, hangi sorundan ötürü bu girişimi hayata geçirdiniz diye sorulduğunda; “En büyük sorun, pazarlama ekiplerinin birlikte çalışmak zorunda olduğu, artan veri miktarı ve verilerin giderek artan sayıda platform, kanal ve araca dağılmış olması. Genel pazarlama performansının kapsamlı bir görünümünü elde etmek zor, tüm bu verileri yönetmek zor bir iş haline geliyor. Birçok pazarlamacı, verilerini bir arada toplamak ve raporları güncellemek için kopyala-yapıştır gibi manuel işlemlere hâlâ güveniyor. Zaman alıcı, hataya açık ve sıkıcıdır.” dedi.

Supermetrics, bu dağılmış sorunları bir araya getirerek 70’den fazla pazarlama veri kaynağından Google E-Tablolar, Google Data Studio, Excel, veri ambarları ve çeşitli iş zekası araçları gibi araçlara veri aktarımlarını otomatik hale getiriyor.

Supermetrics “BigQuery için Supermetrics” ürününü piyasaya sürerek çok büyük veriler yöneten şirketler için de çözüm geliştirdi.

Thuneberg “Müşterilerimizin çoğu, yönetmeleri gereken veri hacmiyle mücadele ediyor ve bir veri ambarı kurmak birçok sorunu çözmelerine gerçekten yardımcı olabilir. Bunu daha iyi kullanılabilir ve tüm pazarlama ekipleri için daha erişilebilir hale getirmek istedik. Supermetrics ile bir pazarlama veri ambarı kurmak biraz daha teknik bilgi gerektirse de, felsefemize sadık kaldık ve bunu olabildiğince basit ve zahmetsiz hale getirdik.” dedi.

Bu arada Supermetrics, şirketin şu anda Fortune 500 şirketlerinden pazarlama ajanslarına kadar 14.000’den fazla müşteriye sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca, Supermetrics’in ana rakipleri olarak; Funnel.io, Adverity, Fivetran ve Stitch olarak gösteriliyor.

Güncel İçerikler