İki Türk girişimcinin ABD’de kurduğu girişim Firefly, açık hava reklamları sunan Strong Outdoor’u satın aldı

İki Türk girişimcinin San Francisco’da kurduğu araç üzeri reklam sunan girişim Firefly, açık hava reklamları hizmeti veren Strong Outdoor‘u 13 milyon dolara satın aldı ve Sally’nin reklam ortağı olarak New York City’deki reklam işini genişletiyor.

Firefly, Uber ve Lyft sürücülerine araçlarının tepesine yerleştirebilecekleri dijital bir ekran sunarak, coğrafyaya, günün saatine, demografik özelliklere ve daha fazlasına göre hedeflenebilen reklamlar yayınlanmasını sağlamak üzere Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafından 2018 yılında kuruldu.

Firefly kurucu ortağı ve CEO’su Günay, bu yeni anlaşmayla girişimin Strong’un dijital olmayan taksi üstü reklamlarının da kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Girişimin hedefi olarak tüm açık hava reklam birimlerini dijitale geçirmek olduğu söyleniyor. Ev dışı reklamcılık herkes evde sıkışıp kaldığında çok daha az çekici oluyor. Bu arada Günay, geleneksel reklam envanteri satmaktan da mutlu olduğunu söyledi.

Ayrıca, Firefly’ın işi salgınla yavaşlasa da, şirketin daha hedefli dijital yaklaşımının yeni müşterileri taksi başı reklamcılığına getirebileceğinden emin olduğunu söyledi (New York’ta Firefly ile reklam veren markalar; Puma, Dunkin, Truly, Colgate, Stella Artois, 7-Eleven, Papa Johns ve Postmates).

Firefly, bu satın almanında gösterdiği gibi, büyümeye ve yatırım yapmaya devam ediyor.

Güncel İçerikler