Finansal varlıklarınızı yönetmenizi sağlayan BlockFi, 50 milyon dolar yatırım aldı

Finansal hizmet şirketi BlockFi, kripto para birimleri üzerine ürünler geliştirmek için Seri C yatırım turunda 50 milyon dolarlık yatırım aldı.

ABD merkezli şirket Zac Prince ve Flori Marquez tarafından kuruldu. BlockFi; müşterilerinin, dijital varlık yatırımları yoluyla servet oluşturmalarına ve bu serveti yönetmelerine olanak tanıyan, birbirleriyle sorunsuz bir şekilde çalışan bir dizi finansal ürün sunar.

BlockFi’nin ürünleri arasında, ücretsiz alım satım yapma, kripto tabanlı faiz hesaplarına yıllık yüksek oranda Bitcoin, Ether ve StableCoin’den getiri sağlama, yatırımcıların bir varlığının dolar cinsinden değerinin yüzde 50’sine kadar likiditesine erişebildiği kripto destekli krediler bulunmaktadır.

Bu yeni yatırım şirketin son bir yılda aldığı 3. yatırım ve Seri B turunda 30 milyon dolar yatırım aldıktan 6 ay sonra gerçekleşti. Bu yeni tur dahil olmak üzere BlockFi, 2017’deki başlangıcından bu yana yaklaşık 160 milyon dolar yatırım aldı.

Yeni aldıkları yatırım ile birlikte yapılacaklar arasında ekibi büyütmek ve içinde Bitcoin ödüllendirme sistemine dayalı bir kredi kartı, müşterilerin ek para ve mal varlıkları için desteğin de olduğu BlockFi’nin iş kollarını daha da genişletmek yer alıyor.

Bu arada, platform geçen senenin sonunda 200 milyon dolar olan mal varlığını 1.5 milyar dolara yükselterek kısa dönemde büyük bir gelişme gösterdi. Buna ek olarak, şirketin geliri geçen yıl on kat artarak şirketi önümüzdeki 12 ay içinde 100 milyon dolarlık gelire ulaşma seviyesine getirdi.

Prince, “Bu sektörün daha çok erken dönemindeyiz ve herkes pazarın boyutunu büyütmek ve bunu dünya çapında erişilebilir kılmak için birlikte çalışıyor.” dedi. “Şu anda kripto para birimlerinin sahip oldukları ivme ve ilgi düzeyi nedeniyle işimizin hızla büyüdüğü bir konumda olduğumuz için şanslıyız.”

Güncel İçerikler