Eğitim ücretini iş bulduktan sonra alan online kodlama kursu Lambda School, 74 milyon dolar yatırım aldı

Günümüz eğitim modeline yeni bir soluk getiren ve çevrimiçi bilgisayar dersleri sunan Lambda School, SpaceX gibi büyük şirketlere fon sağlayan ve yalnızca geleceği yeniden şekillendirebileceklerine inandıkları girişimlere yatırım yapan Gigafund liderliğinde 74 milyon dolar yatırım aldı.

Yüklü bir okul ücreti ödenmesine rağmen mezuniyet sonrasında  iş bulma garantisi sunmayan birçok lisans eğitiminin verilmesi ve iş bulma sıkıntısı yaşayan birçok öğrenci olduğu düşüncesi ile yola çıkan Lambda School, online bilgisayar dersi almak isteyen öğrencilerden öncelikle bir eğitim ücreti talep etmiyor.

Bu girişimin ödeme modeli ise öğrencilerin iş bulmaları sonrasına dayanıyor. Yıllık 50.000 dolar ve üzerinde bir kazanç elde ettikleri bir iş bulduktan sonra, kazançlarının yaklaşık yüzde 17’sini iki yıl boyunca Lambda School ile paylaşmaları bekleniyor. Çevrimiçi derslerde iddialı oldukları gibi , dersler sonrasında öğrencilere iş bulunabilmesi adına destek ve teşvikte de bulunuluyor. Alınan eğitime rağmen, eğitime takiben iki yıl içinde bir iş bulunamaması durumunda öğrencinin ders ücretini ödemekten muaf tutulduğu da şirketin belirlediği politikalar çinde yer alıyor.

Şirket CEO’su Austen Allred’in Lambda School sayfasında yayınladığı açıklamada COVID-19 krizinin öğrencileri yüklü miktarda okul ücreti ödedikleri üniversitelerde aldıkları eğitimin kalitesini sorgulamalarına ve online derslere teşvik ettiğinin altını çiziyor. Şu an içinde web geliştirme kursları ve veri bilimi hakkında dersler sağlayan Lambda School , pandemi nedeniyle  uzaktan eğitim trendi sayesinde  yükselişe geçtiğini ve bu global krizden karlı çıkabilmek adına iş bulma garantisini ve ders içeriğini geliştirmeye çalıştıklarının altını çiziyor. Bu araştırma ve geliştirmenin ardından online eğitime rağmen fiyat düşürmeyen üniversite öğrenimlerinin öğrencileri zor duruma sürüklemesinin yattığını belirtiyor.

Güncel İçerikler