BT varlık yönetimi çözümleri sunan Oomnitza, 12.5 milyon dolar Seri B yatırım aldı

Aynı şirketler artık BT altyapılarını yönetirken aynı zamanda güvenlik, uyumluluk, tedarik ve çalışan deneyimi gereksinimlerini de ele almak zorunda. Bu noktada Oomnitza devreye giriyor.

San Francisco merkezli şirket Oomnitza’nın platformu, bir şirketin kullandığı dijital mülkü – son kullanıcı ürünleri, SaaS, ağ altyapısı, sanal bulut hizmetleri, perakende cihazları, sağlık bakım makineleri vb. – güvence altına alıyot ve yönetiyor.

Girişimin kurucu ortağı Arthur Lozinski; Fortune 500 şirketlerinin de aralarında bulunduğu sektördeki 130’dan fazla işletme BT’lerinin güvenliğini sağlamak, işletmek ve denetlemek için Oomnitza’nın platformunu kullandığını söyledi.

Oomnitza büyümesini sürdürmek aldığı 12.5 milyon dolarlık yatırım turu Shasta Ventures ve Riverside Acceleration Capital liderliğinde Seri B olarak tamamlandı. Oomnitza daha önce 2015’te 2.4 milyon dolarlık bir Seri A yatırım almıştı. 2014’te kurulan girişim, bu iki yatırım turu da dahil olmak üzere bugün kadar 15 milyon dolara yakın yatırım almış.

Seri A yatırımda sonra Oomnitza’nın odak noktası, kendisinin de büyümesine ve iyi gelir elde etmesine yardımcı olacak en iyi şirketler ile iş birliği yapmaktı. Lozinski, gördüğümüz dijitalleşme trendlerine geçiş, son dönemlerde oldukça hızlandı. Artık eşzamansız yani çalışanların ortak bir yerde bulunmadığı çalışma ortamları günümüzde yerini aldı.

Bu eşzamansız çalışma ortamlarından ötürü artık şirketler, Oomnitza’nın hizmetleri hakkında bilgi almaya başlamış. Girişim ise bu talebi karşılamak ve yeni ürünler ortaya çıkarmak için yeni yatırımı kullanacak.

Lozinski, “Organizasyon ne kadar büyükse, sorun o kadar büyük olur. Dijitalleşme eğilimleri nedeniyle, hizmetlerimizi dünyanın geri kalan şirketlerine ulaştırmak için heyecan duyuyoruz. Bu yüzden inanılmaz bir büyüme içerisindeyiz.” dedi.

Oomnitza, evden çalışmaya geçişten önce büyüyormuş, ancak bu geçiş büyümeyi oldukça hızlandırmaış. 28 çalışanı bulunan girişim, bu yıl çok sayıda işe alım yapacakmış.

Güncel İçerikler