Zindhu: Oyun sektöründe yayıncı, yapımcı ve yatırımcılara danışmanlık veren ve sektöre insan kaynağı sağlayan girişim

Yerli girişim Zindhu, oyun sektöründe yayıncı, yapımcı ve yatırımcılara danışmanlık veren ve sektöre insan kaynağı sağlayan bir girişimdir.

Bir oyun yayıncısına oyun stüdyosu bulması, oyun stüdyosuna yayıncı ve yatırımcı bulması, yatırımcıya ise oyun sektörüne yatırım sağlaması sürecinde nereye yatırım yapacağı noktasında danışmanlık veriyor.

Zindhu tüm bu hizmetlerini üç alt markada tanımlıyor:

  • Zindhu Games: Oyun yayıncılarının ihtiyaç duyduğu üretim kapasitesine ulaşmak için scouting yaparak çalışılan kaliteli stüdyo sayısını arttırma üzerine bir hizmet,
  • Zindhu Ventures: Yeni yatırım almış veya alıcak olan oyun şirketlerine verilen bir danışmanlık,
  • Zindhu HR: Oyun şirketleri ve oyun sektöründe kariyer yapmak isteyen insanların da kullanabildiği bir ürün olarak tanımlanabilir.

Mustafa Mert Efe ve Emre Ertekin tarafından Ocak 2018’de İstanbul’da kurulan girişim, B2B iş modeline sahiptir ve ekibinde 10’dan fazla kişi çalışmaktadır.

Kurucular: Mustafa Mert Efe, Emre Ertekin

Kuruculardan Mert, egirişim’e yaptığı özel açıklamada: “Yayıncılar ile yapımcılar arasında yeni bir meslek dalı ürettik, bu bağlamda onlarca oyun stüdyosunu ilk önce anlayarak, uygun bir vizyon ve şartlar çerçevesinde anlaşmalar yaptırdık. Bu süreçte oyun sektöründe karşılaştığımız sorunlardan biri insan kaynağı problemiydi. Bizler de bu süreci konsolide etmek ve daha verimli bir hale getirmek için diğer danışmanlık işlerimizin yanı sıra tamamen oyun sektörüne özel bir insan kaynağı platformu oluşturduk. Onlarca oyun geliştiricisi onlara uygun olan onlarca oyun şirketi ile buluşturduk.” dedi.

Ürettikleri değer önerisiyle ilgili Emre ise “Biz bir oyun şirketinin, oyun yayıncısının, oyun yazılımcısının ve oyun yatırımcısının sektörede kendini geliştirmesi için birleşik bir danışmanlık veriyoruz. Bu noktada kesinlikle bir rakibimiz yok, çalıştığımız isimler ve markalara özel stratejiler belirleyip hedef projeksiyonlar çıkartıp oyun sektörünün gidişatı ve dengesine göre çözümler üretiyoruz.” dedi.

Oyun sektöründe faaliyet gösteren Zindhu’nun web sitesi yakında yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Yeni gelişmeleri oldukça egirişim’de paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler