Litvanya merkezli SaaS tabanlı reklam analiz girişimi RedTrack, 425 bin Euro yatırım aldı

Litvanya merkezli SaaS tabanlı reklam analizi ve dönüşüm takibi girişimi RedTrack.io, ilk yatırım turunda Genesis Investments ve Iron Wolf Capital‘den yaklaşık 425 bin Euro tutarında tohum yatırım aldı.

Yatırım, RedTrack’ın ürün sunumunu geliştirmesi, medyada satın alma deneyimini otomatikleştirme sürecini hızlandırması ve medya kullanıcılarının karşılaştığı verilere ilişkin zorlukları azaltmak amaçlı makine öğrenimi için kullanılacak.

2018 yılında kurulan RedTrack, medya kullanıcıları ve reklam ajanslarına reklam analiz etmek ve veriye dayalı performansı artışlarını sağlamak için sofistike bir araç sunuyor. RedTrack, tüm kampanyalardaki verilerin kullanımı tek bir kullanıcı arayüzünde birleştirir ve çok kanallı reklamlar için yapılan yatırımın geri bildirimini incelemede karşılaşılan zorlukları en aza indirir. Girişimin çözümü, gizlilik ihlali içermeyen tekniklere dayanıyor. Bu durum, 2021 yılına kadar Web tarayıcılarının üçüncü taraf çerezlerinin varlığını sonlandıracak değişiklikler için sunulan çözümü tercih edilebilir bir araç haline getiriyor.

RedTrack, şu anda reklam ajansları ve e-ticarete bağlı pazarlamacılar için gerçek zamanlı olarak birden fazla kanal kontrolü ve dönüşüm takibi için doğru performans analizi verilerine ulaşmak isteyen birçok sektörden müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 20 yıla aşkın süredir dijital pazarlama alanı ile ilgilenen RedTrack’ın CEO’su Vlad Zhovtenko, dönüşüm ilişkilendirme analizinin öneminden ve sürekliliğinden bahsederek sağlanan yatırımın makine öğrenimi için kullanılması ile pazarlamadaki keşif sürecinde insan zekasını geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Güncel İçerikler