Bataryalar için nikel bazlı katot üretimi yapan Nicat, Alesta’dan 11.4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Bataryalar için nikel bazlı katot üretimi ve yapay zeka destekli Ar-Ge çalışmaları yapan Nicat Batarya Teknolojileri, son dönemde yatırımlarına sık sık rastladığımız Alesta‘dan 11.4 milyon TL değerleme ile 342.500 TL yatırım aldığını duyurdu. Ayrıca tura Keiretsu Forum da 857 bin TL ile katıldı.

Nicat, ikincil bataryalar için nikel bazlı katot üretimi ve yapay zeka destekli Ar-Ge’sini yapmakta olup batarya malzemesi Ar-Ge ve üretiminde kullanılmak üzere yazılım geliştirmektedir.

Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş. yüzde 100 Escort Teknoloji Yatırım A.Ş. iştiraki olarak 2012 yılı sonunda kurulmuş olup Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına tabi bir yatırım şirketidir. Öncelikli hedef kitlesi ürün veya hizmet üretmeye başlamış, mevcut müşterileri bulunan ve büyümeyi hedefleyen şirketler olmakla birlikte, ürün veya hizmeti hazır olmasına rağmen satış ve pazarlama sürecine geçmek için finansman ihtiyacı duyan girişim şirketleri de Alesta ilgi alanına girmektedir. Alesta, ortak olduğu şirketlere ihtiyaç duydukları sermaye, bilgi birikimini ve tecrübeyi sağlayarak kar eden başarılı birer işletme haline gelmelerini ve ülke ekonomisine kazandırmayı amaçlamaktadır.

Mevcut Alesta yatırımları arasında Veriban, Turera, EYÇ Teknoloji, EYF Teknoloji, Centriot firmaları yeralmakta olup son dönem bu firmalara Packupp, Bisu, Barty, Hubbox, Meloknows ve BirFatura eklenmiştir.

Güncel İçerikler