Sağlık hizmetlerini eve taşıyan platform Lemonaid Health, 33 milyon dolar Seri B yatırım aldı

Teletıp ilgisi artmaya devam ediyor ve Lemonaid Health, çevrimiçi sağlık hizmetlerini geliştirmek için 33 milyon dolarlık Seri B yatırım aldığını duyurdu.

Olive Tree Ventures‘ın liderlik ettiği yatırım turuna; Artis Ventures, Correlation Ventures, Hikma Ventures ve Sierra Ventures katıldı. 2017 yılında da 11 milyon dolar aldığı Seri A yatırım ile toplam yatırım miktarını 55 milyon dolara çıkardı.

San Francisco merkezli girişim Lemonaid Health CEO’su Paul Johnson, insanların sağlık hizmetleriyle etkileşimini arttırmak ve teknolojiye erişimini kolaylaştırmak için platformu 2013 yılında geliştirmeye başladı.

Girişim, uzaktan çözülebilecek sağlık sorunlarının çözümlerini insanlara doğrudan ulaştırmak, ayrıca; hastaların kendi imkanları ile test edip teşhis yapabileceği sağlık sorunlarının tespiti için yaptığı işbirlikleri ile kitleri insanların evlerine göndermek istiyor. İlk yatırımcılarından Quest Diagnostics ile ortaklık yoluyla laboratuvar testi imkanı da sunuyor. Evde idrar test kitleri için de Scanwell Health ile işbirliği yaptı.

Yeni fonlama ile Lemonaid Health, tıp uzmanları ekibini genişletmek ve astım, hipertansiyon, Tip 2 diyabet ve daha fazla zihinsel sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere hastalara sunulan hizmet sayısını artırmak istiyor.

Seri A yatırımla birlikte şirket 10 eyalette hizmet veriyordu. Johnson, erişiminin ülke çapında olduğunu söyledi. Teletıp düzenlemeleri eyaletten eyalete farklılık gösterdiğinden, bazı eyaletler video görüşmelerine ve / veya telefon görüşmelerine izin verirken, diğerleri sadece telefon görüşmelerine ve / veya güvenli mesajlaşmaya izin veriyormuş.

Johnson, “Seri B yatırımımız ile hizmetleri genişletmeye odaklanıyoruz. Şimdiye kadar 1 milyon hastaya yardım ettik ve önümüzdeki birkaç yıl içinde bu rakamı 10 milyona çıkarmak istiyoruz.”

Yatırım turuna liderlik eden Olive Tree Ventures’ın yönetici ortağı Alejandro Weinstein, yaptığı bir açıklamada, Lemonaid Health’in, yüz yüze bakıma bir alternatif sunarak sağlık sistemlerinin, özellikle de COVID-19’u yönetenlerin yükünün bir kısmını aldığını söyledi.

Lemonaid Health ekibinde; doktorlar, hemşireler, eczacılar da dahil olmak üzere 75 çalışanı bulunuyormuş. 2022 yılına kadar ekibini 250 kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler