Teknasyon ve Onedio, Oyna Kazan uygulaması için yeni bir şirket çatısı altında ortaklık kurdu

Teknasyon ve Onedio, Onedio’nun geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Oyna Kazan uygulaması için yeni bir şirket çatısı altında ortaklık kurdu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknasyon Yazılım Kurucu Ortağı Burak Sağlık, “Onedio ve Kaan Kayabalı ile birlikte toplamda 1 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Bu ortaklık ile hedefimiz projeyi global düzeyde bilinirliğe ulaştırmak. Öncelikli pazarlarımız Amerika, İngiltere ve Latin Amerika” dedi.

Şirketler uygulamanın ismini global arenada “TriviaStars” olarak güncelleyecek. Bu ortaklık için Onedio ve Teknasyon yeni bir şirket kurdu. İki şirket ve kurucuları toplamda 1 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Günde 25 bin dolar ödül

Uygulama ile öncelikli hedef pazarlarının Amerika, İngiltere ve Latin Amerika olduğunu belirten Sağlık, “Çin, Rusya ve Hindistan da öncelikli hedeflerimiz arasında. Sonrasında tüm dünyada var olmak istiyoruz. Onedio ve Teknasyon’un güçlerini birleştirmesiyle çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Para ödülü veren bilgi yarışmaları alanında, uygulama ve oyun mekaniği anlamında dünyada bir ilk olacak. Özellikle bu tarz oyunlarda global soru operasyonunu yürütmek ve para ödüllerini dağıtacak sistemi kurabilmek ciddi bir efor gerektiriyor; bunların hepsini pandemi dönemi olmasına rağmen çok titiz çalışmalar yaparak aştık. Günde ortalama 25 bin dolar ödül dağıtmayı hedefliyoruz. Bu miktar oyuncu sayısına bağlı olarak artabilir de. Dünyanın en çok kazandıran bilgi yarışması unvanını almak öncelikli amacımız ama bu süreçte Onedio ile yeni iş birlikleri geliştirmeye de devam edeceğiz. Onedio’nun ve Teknasyon’un güçlerini birleştirdiklerinde ortaya çıkacak sinerjinin potansiyeli bizleri çok heyecanlandırıyor” dedi.

3 milyon indirme

Oyna Kazan uygulamasının Türkiye’de 1,5 yılda 3 milyon indirilmeye ulaştığını belirten Onedio.com CEO’su ve Kurucu Ortağı Kaan Kayabalı, “Oyunda benzerlerinin aksine günde 1-2 yarışma değil gün boyu yarışma olacak. Hedefimiz hızlı bir şekilde günde 200 yarışma barajını aşmak. Sisteme her gün orijinal 500 soru eklenecek. Ana dili İspanyolca ve İngilizce olan editörler tarafından hazırlanan sorularımız tüm dünyaya sorulacak. Kısa süre içerisinde Rusça, Çince ve Arapça dil destekleri de gelecek. Farklı ülkelerdeki kullanıcıların aynı soruları kendi dillerinde görerek birbirleriyle yarışabileceği bir altyapı kurduk. Para ödüllü bilgi yarışması konsepti için doğru formülü bulduğumuza inanıyoruz. Mobil dünya dinamiklerine uygun, soruları doğru cevaplayanlara para ödülü kazandıran tescilli formatımız Türkiye’de çok ciddi bir başarı yakaladı ve bizi global açılım için cesaretlendirdi. Teknasyon’un global pazarlama alanındaki tecrübe ve bilgisiyle birlikte aynı başarıyı tüm dünyada yakalamayı hedefliyoruz. Umarım yakın gelecekte artık dünyanın dört bir yanında bilgi yarışması denince insanların ilk olarak aklına TriviaStars gelecek” diye konuştu.

Güncel İçerikler